Augustus 2017

 • Ruimte voor grootschalig zonnepark Groene Hoek

  31 augustus 2017

  Ruimte voor grootschalig zonnepark Groene Hoek In de gemeente Haarlemmermeer kan een omvangrijk zonnepark worden gerealiseerd. Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Noord-Holland hebben de Groene Hoek, waar een zonnepark van 50 hectare wordt aangelegd, daarvoor aangewezen als zogenaamd stimuleringsgebied voor zonne-energie.

 • Hulpstrandvonder Velsen benoemd

  31 augustus 2017

  Hulpstrandvonder Velsen benoemd Frederik Dictus is vandaag door commissaris van de Koning Johan Remkes benoemd tot tweede hulpstrandvonder in de gemeente Velsen. Zijn werkgebied bestaat uit de kust ten zuiden van de pieren.

 • Provincie zoekt Bedrijvig Groen

  31 augustus 2017

  Provincie zoekt Bedrijvig Groen De provincie Noord-Holland heeft onder de naam Bedrijvig Groen een prijsvraag uitgeschreven om bedrijventerreinen groener en daarmee aantrekkelijker te maken voor mens én dier.

 • Anderhalf miljoen banen in Noord-Holland

  31 augustus 2017

  Anderhalf miljoen banen in Noord-Holland Het aantal banen in Noord-Holland is in 2016 voor het eerst sinds jaren weer gegroeid. De teller staat op 1.487.800. Dat neemt niet weg dat Noord-Holland nog 82.000 werklozen heeft. Jongeren en laagopgeleiden zijn de grootste groep onder de werklozen.

 • Inloopbijeenkomsten aanleg nieuwe busbaan Aalsmeer – Schiphol-Zuid

  31 augustus 2017

  Inloopbijeenkomsten over aanleg nieuwe busbaan Aalsmeer – Schiphol-Zuid De provincie Noord-Holland organiseert samen met de partners op maandag 11 september 2017 twee inloopbijeenkomsten over de aanleg van de hoogwaardige openbaarvervoerverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid (HOVASZ).

 • Volg de provincie achter de schermen op Instagram @ProvincieNH

  31 augustus 2017

  Volg de provincie achter de schermen op Instagram @ProvincieNH Om inwoners van de provincie Noord-Holland een kijkje achter de schermen te geven, nemen medewerkers vanaf 4 september het nieuwe Instagramaccount @ProvincieNH ‘over’: een #InstaTakeOver. Iedere week, 5 dagen in de week, laten medewerkers in foto’s en video’s zien hoe hun werkweek eruit ziet.

 • Burgemeesters Blaricum en Zandvoort wisselen tijdelijk van stoel

  30 augustus 2017

  Burgemeesters Blaricum en Zandvoort wisselen tijdelijk van stoel Commissaris van de Koning Johan Remkes heeft vanmiddag de burgemeester van Blaricum, Joan de Zwart-Bloch, tijdelijk tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zandvoort benoemd. Tegelijk heeft hij Niek Meijer, burgemeester van Zandvoort, tot waarnemend burgemeester van de gemeente Blaricum benoemd.

 • Provincie ondersteunt aanleg snel internet buitengebied

  30 augustus 2017

  De provincie Noord-Holland ondersteunt lokale initiatieven voor de aanleg van vaste breedbandverbindingen in het buitengebied.

 • Provinciale subsidie voor betere bedrijventerreinen

  30 augustus 2017

  Provinciale subsidie voor betere bedrijventerreinen De provincie Noord-Holland stelt ruim €3 miljoen beschikbaar om bestaande bedrijventerreinen te verbeteren. Door bijvoorbeeld het opnieuw inrichten van de wegen, meer groenvoorzieningen en maatregelen voor het verbeteren van de veiligheid blijven de terreinen aantrekkelijk voor ondernemers.

 • Landschapstriënnale van start

  30 augustus 2017

  Landschapsfestival van start Natuur en landschap staat de hele maand september in de schijnwerpers met ruim 50 activiteiten. Met de komst van de eerste Landschapstriënnale in Noord-Holland in Park21, kan iedereen er vanaf zaterdag 2 september terecht die meer wil weten over het landschap van nu en later. Een maand vol excursies, tentoonstellingen, debatten, hapjes en drankjes. Voor jong en oud.

 • Raad van State: Provincie mocht vergunningen voor windturbines in Amsterdams havengebied weigeren

  30 augustus 2017

  Raad van State: Provincie mocht vergunningen voor windturbines in Amsterdams havengebied weigeren Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hoefde geen vergunning te verlenen voor 23 nieuwe windturbines in het havengebied van Amsterdam. Dat blijkt uit 5 uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 30 augustus 2017.

 • Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar: de volgende fase

  30 augustus 2017

  Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar: de volgende fase De provincie Noord-Holland voert ingrijpende werkzaamheden uit aan de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar tot eind 2018. De brug naar Heerhugowaard is vanaf 4 september weer in gebruik. De werkzaamheden blijven in de volgende fase ook voor hinder zorgen. De provincie raadt weggebruikers aan om de Leeghwaterbrug vooral richting Heerhugowaard zoveel mogelijk te mijden.

 • Bezoek Paviljoen Welgelegen tijdens de Open Monumentendagen

  29 augustus 2017

  Bezoek Paviljoen Welgelegen tijdens de Open Monumentendagen Iedereen die weleens een kijkje wil nemen in het imposante Noord-Hollandse provinciehuis, Paviljoen Welgelegen in Haarlem, is van harte welkom dat te komen doen tijdens de Open Monumentendagen.

 • Ontdek de Stelling van Amsterdam tijdens het Fortenfestival

  29 augustus 2017

  Ontdek de Stelling van Amsterdam tijdens het Fortenfestival Veel forten van de Stelling van Amsterdam openen hun deuren tijdens het jaarlijkse Fortenfestival. Van vrijdag 1 tot met zondag 10 september zijn er allerlei activiteiten. Geniet van buitenfilms, theater, kunst, muziek en historie.

 • Reizende tentoonstelling ‘Noord–Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later’

  29 augustus 2017

  Reizende tentoonstelling ‘Noord–Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later’ Opsomming Welk beeld heb jij eigenlijk als het over energie gaat? Om deze vraag bij jongeren tot de verbeelding te laten spreken, heeft de provincie Noord-Holland in samenwerking met het Noord-Hollands Archief de tentoonstelling ‘Noord-Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later’ gemaakt.

 • Rinske Kruisinga benoemd tot waarnemend burgemeester Laren

  28 augustus 2017

  Rinske Kruisinga benoemd als waarnemend burgemeester Laren In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad en wethouders van Laren heeft commissaris van de Koning Johan Remkes met ingang van 22 september 2017 Rinske Kruisinga benoemd tot waarnemend burgemeester.

 • Provincialeweg N236 bij Driemond weer open

  28 augustus 2017

  Provincialeweg N236 bij Driemond weer open Opsomming Het is weer mogelijk om tussen Weesp en Amsterdam Zuidoost over de Provincialeweg te rijden. Na een laatste weekend vol werkzaamheden reed het eerste verkeer op maandagochtend 28 augustus met de duimen omhoog over de vernieuwde Geinbrug en de kruising bij Driemond.

 • Werkzaamheden in natuurgebied Hanenplas van start en financiering van STIFT rond

  25 augustus 2017

  Werkzaamheden in natuurgebied Hanenplas van start en financiering van STIFT rond De provincie Noord-Holland start in september met de werkzaamheden aan natuurgebied Hanenplas op Texel. De natuur krijgt de komende jaren een impuls, het gebied wordt uitgebreid en een aan te leggen fietspad biedt nieuwe mogelijkheden om van de natuur te genieten. Toeristisch investeringsfonds STIFT kende subsidie toe voor het nieuwe fietspad.

 • In het land van Maas en IJ: nieuwe expositie in provinciehuis

  25 augustus 2017

  In het land van Maas en IJ nieuwe expositie in provinciehuis Met de Dreefexpositie ‘In het land van Maas en IJ’ start een nieuwe serie tentoonstellingen in provinciehuis Paviljoen Welgelegen. De serie heeft als thema ‘Provincie op bezoek’ en dit jaar is gekozen voor de provincie Limburg.

 • Afsluiting Waterwolftunnel (N201) bij Schiphol door asfaltreparatie

  24 augustus 2017

  Afsluiting Waterwolftunnel (N201) bij Schiphol door asfaltreparatie De provincie Noord-Holland voert van vrijdag 1 september vanaf 19.00 uur tot zaterdag 2 september 06.00 uur een noodreparatie uit aan het asfalt in de Waterwolftunnel (N201) in de gemeente Haarlemmermeer.

 • Informatieavond reconstructie N247 tussen Het Schouw en Edam-Volendam

  24 augustus 2017

  Informatieavond reconstructie N247 tussen Het Schouw en Edam-Volendam De provincie Noord-Holland organiseert op donderdagavond 7 september 2017 een inloopbijeenkomst over de veranderingen aan de provinciale weg N247 tussen Het Schouw en Edam-Volendam.

 • GS geven discussiedocument koers omgevingsvisie vrij

  24 augustus 2017

  GS geven discussiedocument koers omgevingsvisie vrij Gedeputeerde Staten (GS) hebben het ‘Discussiedocument; 3 verhaallijnen op weg naar de Koers NH2050’ vrijgegeven dat Provinciale Staten (PS) moet helpen de koers te bepalen voor de Omgevingsvisie NH2050.

 • Aanvullende werkzaamheden N201

  24 augustus 2017

  Aanvullende werkzaamheden N201 De provincie is in april 2016 begonnen met groot onderhoudswerkzaamheden aan de N201. Ook zijn er 2 fietstunnels aangelegd. Deze werkzaamheden zijn in mei 2017 afgerond. De laatste werkzaamheden worden van week 33 t/m 43 (maandag 14 augustus t/m zondag 29 oktober) overdag en in de doordeweekse nachten uitgevoerd.

 • Verbetering Noord-Hollandse wegen en bruggen

  24 augustus 2017

  Verbetering Noord-Hollandse wegen en bruggen De provincie Noord-Holland investeert in 2018 € 297 miljoen in wegen en vaarwegen. Met dit bedrag wordt de provinciale infrastructuur onderhouden, verbeterd of uitgebreid. Gedeputeerde Staten leggen het voorstel voor de investeringen voor aan Provinciale Staten, die hier in november over beslissen.

 • Afronding bomenkap Markerwaardweg (N240)

  24 augustus 2017

  Afronding bomenkap Markerwaardweg (N240) Opsomming De provincie Noord-Holland verricht van maandag 4 tot en met vrijdag 8 september 2017 de afrondende kapwerkzaamheden aan de Markerwaardweg (N240) tussen de N23 en Zwaagdijk-Oost (N239).

 • Nieuwe burgemeester Bloemendaal

  23 augustus 2017

  Nieuwe burgemeester Bloemendaal De heer E.J. (Elbert) Roest is benoemd tot burgemeester van Bloemendaal. De benoeming gaat in op 6 september 2017.

 • Vaarweginspecteurs: autoriteit op het water

  23 augustus 2017

  Vaarweginspecteurs: autoriteit op het water 1 Iedere dag zijn 4 vaarweginspecteurs van de provincie op het water voor een vlot en veilig vaarverkeer. Ze zorgen dat de vaarwegen goed te bevaren zijn en dat er niet te snel wordt gevaren.

 • Aangepaste afmetingen scheepvaartverkeer Wilhelminasluis Zaandam

  23 augustus 2017

  Aangepaste afmetingen scheepvaartverkeer Wilhelminasluis Zaandam De maximaal toegestane afmetingen voor scheepvaartverkeer door de Wilhelminasluis te Zaandam zijn aangepast. De uiterste maten zijn teruggebracht naar maximaal 86 meter lengte en 9,50 meter breedte (CEMT-klasse IV) voor regulier verkeer. Met een vooraf aangevraagde bijzondere transportvergunning kan hiervan (beperkt) worden afgeweken.

 • Extra vergadering commissie PS over verbinding A8-A9

  22 augustus 2017

  Extra vergadering PS over verbinding A8-A9 De Statencommissie Mobiliteit en Financiën vergadert donderdagavond 7 september over de A8-A9 Verbinding.

 • Verkeerscentrale paraat tijdens Mysteryland

  22 augustus 2017

  Verkeerscentrale paraat tijdens Mysteryland Het Floriadeterrein tussen Vijfhuizen en Hoofddorp is 26 en 27 augustus weer het toneel van Mysteryland. Per dag bezoeken zo’n 50.000 mensen het dancefestival. Een groot deel van die bezoekers maakt gebruik van de provinciale wegen N201 en N205.

 • Bezoek de Noord-Hollandse buitenplaatsen op de Uitmarkt

  21 augustus 2017

  Bezoek de Noord-Hollandse buitenplaatsen op de Uitmarkt Opsomming De provincie Noord-Holland ontvangt op 26 en 27 augustus de bezoekers van de Uitmarkt Amsterdam in een speciaal paviljoen. In dit paviljoen staan zeven Noord-Hollandse buitenplaatsen in de spotlights: Slot Assumburg, Buitenplaats Beeckestijn, Landgoed Duin & Kruidberg, Buitenplaats Elswout, Huize Frankendael, Buitenplaats Leyduin en Buitenplaats Schaep en Burgh.

 • Spoedreparatie Provincialeweg Oosthuizen (N247) op 24 augustus 2017

  21 augustus 2017

  Spoedreparatie Provincialeweg Oosthuizen (N247) op 24 augustus 2017 Opsomming De provincie Noord-Holland verricht op donderdag 24 augustus 2017 werkzaamheden aan de Provincialeweg in Oosthuizen (N247).

 • Laatste fase werkzaamheden Geinbrug in Weesp

  Laatste fase werkzaamheden Geinbrug in Weesp: kruispruis weekend afgesloten De werkzaamheden aan de nieuwe Geinbrug bij Weesp zijn in de laatste fase beland. Vorige week is er een onderlaag asfalt aangebracht op de nieuwe Geinbrug en is er begonnen met de bestrating en de rammelstroken op de rotonde. Om alles weer op de bestaande wegen aan te laten sluiten is het kruispunt in het weekend van vrijdag 25 tot en met maandag 28 augustus afgesloten voor al het verkeer.

 • Eenmalig óver natuurbrug Zeepoort: wandelen met de boswachter

  15 augustus 2017

  Eenmalig óver natuurbrug Zeepoort: wandelen met de boswachter De natuurbrug Zeepoort over de Zeeweg in Overveen is bijna klaar. Het brugdek is ingezaaid en de eerste dieren zijn al gesignaleerd. Ter gelegenheid van de oplevering van het ecoduct en de overdacht van het beheer van de provincie aan PWN kunt u zaterdag 16 september onder begeleiding van een boswachter eenmalig óver de natuurbrug wandelen.

 • Kruising Provincialeweg bij Driemond weekend dicht

  09 augustus 2017

  Kruising Provincialeweg bij Driemond weekend dicht De kruising op de Provincialeweg (N236) bij Driemond is van vrijdag 25 augustus van 18.00 uur tot maandag 28 augustus 06.00 uur afgesloten voor al het verkeer. De provincie vervangt de kruising door een voorrangsplein. Op zo’n voorrangsplein heeft het doorgaande verkeer voorrang op de aansluitende wegen maar wordt het door een drempel en een slinger in de weg genoodzaakt langzaam te rijden. Hierdoor verbetert de veiligheid en de doorstroming van de kruising.