Trajectcontroles op provinciale wegen

20 december 2017

Op de N205 (Driemerenweg) in Haarlemmermeer en de N201 in Amstelveen komen vanaf 2019 trajectcontroles. Het zijn 2 van in totaal 20 trajectcontroles die het Openbaar Ministerie op provinciale wegen in heel Nederland gaat invoeren.

De geplande trajectcontroles komen op drukbezochte wegen met een hoog ongevalspercentage en/of met een hoog aantal snelheidsovertredingen. Samen met de provincie heeft het Openbaar Ministerie gezocht naar locaties in Noord-Holland die geschikt zijn voor trajectcontroles om zo op deze wegen de verkeersveiligheid te vergroten. Gekozen is voor de N205 (de Driemerenweg) tussen de N207 en het Rottepolderplein en de N201 tussen de kruisingen met de Legmeerdijk en de Zijdelweg. In totaal komen in Noord-Holland 3 trajectcontroles. Naast de 2 op de provinciale wegen komt er ook een trajectcontrole op de rijksweg N9, tussen Burgervlotbrug en St. Maartensvlotbrug.

Driemerenweg (foto: Martijn Beekman)

Meer trajectcontroles om veiligheid te vergroten

Uit analyses is gebleken dat er juist op provinciale wegen relatief meer verkeersslachtoffers vallen dan op andere wegen. Ook is gebleken dat automobilisten zich bij een trajectcontrole over een langere afstand beter aan de snelheid houden. Daarom werken de politie en het Openbaar Ministerie, samen met de provincies en Rijkswaterstaat aan vergroting van de verkeersveiligheid op deze wegen. Het Openbaar Ministerie verwacht dat alle 20 installaties in 2019 in gebruik zijn genomen.

Meer informatie is te vinden op de website van het Openbaar Ministerie.

Uitgelicht