Verkoop Crailo getekend

21 december 2017

Met een handtekening van de verkopende provincie Noord-Holland en de kopende drie gemeenten Laren, Gooise Meren en Hilversum is vanochtend de aankoop bekrachtigd van Crailo.

Vanochtend om 11.30 uur tekenden wethouders Jaeger, Voorink, Boland , Van Meerten, Stam en Smit van de drie betrokken gemeenten de koopakte op het stadhuis van Laren. Namens de provincie zette gedeputeerde Post (Grondzaken) een handtekening. 

Als morgen ook de leveringsakte bij de notaris is ondertekend, kunnen de gemeenten hun plan voor de ontwikkeling van een duurzame woon-werkwijk op het landgoed starten. Die zal over 6 jaar leiden tot een van de meest ecologische wijken van het land.

Eerder deze week gingen de gemeenteraden in de 3 gemeenten akkoord met de oprichting van een gezamenlijke exploitatiemaatschappij van de 3 gemeenten voor de plannen en met de koopsom van € 33,2 miljoen. Dat geld denken de gemeenten uit de exploitatie terug te verdienen. De gemeenten Hilversum, Gooise Meren en Laren dragen respectievelijk 45, 45 en 10 % bij aan de financiering.
 

Uitgelicht