Schoolplein Challenge: welke klas wint € 500,-?

De makers van de film 'De Wilde Stad' dagen leerlingen van basisscholen en hun leerkrachten uit om een filmpje te maken over de dieren en planten op of in de buurt van het schoolplein.

Het winnende filmpje wordt vertoond tijdens de kinderpremière op 24 januari 2018 in Haarlem waar de hele klas bij mag zijn. En de winnende school krijgt € 500,- van de provincie Noord-Holland voor een natuurvriendelijk project op school. 

'De Wilde Stad': natuur in de stad

'De Wilde Stad' is een bioscoopfilm die de stad bekijkt vanuit de ogen van vele wilde dieren en planten die er leven. De filmmakers zijn twee jaar lang iedere dag bezig geweest met het filmen van de natuur in Amsterdam. De film is vanaf 8 februari 2018 te zien in de Nederlandse bioscopen. De film is de opvolger van de natuurfilms ‘De nieuwe wildernis’ en ‘Holland - Natuur in de delta’. 

Wedstrijd

Leerlingen kunnen de filmpjes zelf maken, maar ook met vrienden, de klas, school, etc. Het leukste, spannendste en mooiste filmpje over stadsnatuur wint. Een handig vijfstappenplan en andere informatie is te vinden op www.dewildestad.nl/stadindeklas. Scholieren kunnen hier ook hun filmpje uploaden. Filmpjes insturen kan tot 22 december 2017. 

Provincie Noord-Holland en De Wilde Stad

De provincie Noord-Holland sponsort de film ‘De Wilde Stad’ en de filmwedstrijd. Door samen met de makers van de film op te trekken wil de provincie kinderen laten zien hoe mooi natuur in je eigen omgeving is. Adnan Tekin (gedeputeerde natuur): “De film laat zien hoeveel natuur er is in onze steden. En dat is verrassend veel. Ik ben heel benieuwd welke natuur scholieren ontdekken met hun mobiel, camera of tablet en dit vastleggen en kan niet wachten om de resultaten te zien."
Meer informatie over het provinciale natuurbeleid staat op de pagina Natuur.