Johan Remkes neemt boek commissaris van de Koning Roel de Wit in ontvangst

Commissaris van de Koning Johan Remkes heeft vanmiddag in het Provinciehuis in Haarlem een boek in ontvangst genomen over R.J. de Wit, commissaris van de Koningin in Noord-Holland van 1976 tot 1992.

Het boek met de titel ‘Het Noord-Holland van Roel de Wit 1927 – 2012, Een leven in het teken van natuur, Partij van de Arbeid en Noord-Holland’ is geschreven door Herman de Liagre Böhl. Roel de Wit was natuurbeschermer, gemeenteraadslid en wethouder van Amsterdam, burgemeester van Alkmaar en lid van Provinciale Staten en later commissaris van de Koningin in Noord-Holland. Hij had bestuursfuncties bij onder meer het Noordhollands Landschap, Goois Natuurreservaat, Natuurmonumenten en Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Hij was zeer betrokken bij de ruimtelijke ordening van de provincie Noord-Holland.

De presentatie van het boek vond plaats in aanwezigheid van onder anderen de zoon en dochter van de heer De Wit,  de heer Quant, oud-Kabinetschef van commissaris van de Koningin De Wit, en kennissen en vrienden uit de wereld van natuur en bestuur.

Boek Roel de Wit