Onderzoek naar brug bij Burgervlotbrug

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zien af van een nieuwe brug over het Noordhollandsch Kanaal ter hoogte van Burgervlotbrug in de gemeente Schagen. Onderzoek naar een mogelijke nieuwe brug heeft aangetoond dat de kosten voor de aanleg en het onderhoud van een nieuwe brug niet opwegen tegen de voordelen die het zou opleveren.

De aanleiding voor een onderzoek is dat er over de nabijgelegen Sint Maartensvlotbrug en Burgervlotbrug alleen verkeer kan rijden, dat niet zwaarder weegt dan 12 ton. De vlotbruggen zijn daardoor niet geschikt voor groot en zwaar verkeer. Landbouw- en vrachtverkeer moet nu omrijden via de Schoorldammerbrug en de Stolperbrug om het Noordhollandsch Kanaal te kunnen oversteken.

Het onderzoek naar een nieuwe (extra) brug heeft aangetoond dat de aanleg weliswaar mogelijk is, maar dat dit het voor slechts een beperkt aantal voertuigen van toegevoegde waarde is. Hierdoor staan de kosten voor de aanleg (ruim 13 miljoen euro), het beheer en het onderhoud niet in verhouding tot het beperkt aantal vrachtwagens dat gebruik gaat maken van de brug. Gedeputeerde Staten zien daarom af van de verdere uitwerking van de aanleg van een nieuwe brug over het Noordhollandsch Kanaal. 

Onderzoek naar brug bij Burgervlotbrug