Renovatie Bomerbrug in gemeente Hollands Kroon

De provincie Noord-Holland heeft op 28 september de brugdelen van de Bomerbrug in de Oosterweg, gemeente Hollands Kroon geplaatst.

Met deze mijlpaal komt het einde van de renovatie weer een stukje dichterbij. De werkzaamheden worden uitgevoerd door WaakSaam en duren tot en met 20 november dit jaar. 

Voor weggebruikers geldt tot en met 20 november een omleidingsroute. Autoverkeer, fietsers en voetgangers kunnen de naastgelegen Westerbrug in de Westerweg nemen. Voor vrachtverkeer langer dan 10 meter geldt een omleidingsroute via de Hartweg.

Renovatie van 6 bruggen in gemeente Hollands Kroon

De provincie Noord-Holland renoveert in totaal 6 bruggen over het Kanaal Omval: de Westerbrug, Mientbrug, Bomerbrug, Scheidersbrug, Leierbrug en Braakbrug. De Westerbrug en Mientbrug zijn in juni opgeleverd. Nu de Scheidersbrug is opgeleverd, begint het werk aan de Braakbrug. Met de Leierbrug wordt op 21 november gestart, als de Bomerbrug gereed is.

De bruggen zijn gebouwd in 1936 en 1939 en daardoor niet berekend op de hoeveelheid verkeer dat er gebruik van maakt. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd. 2 bruggen worden per keer aangepakt, zodat de omgeving bereikbaar blijft. De werkzaamheden zijn in februari 2017 gestart en duren een jaar. 

WaakSaam

WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland tot juni 2025 vaarwegen, wegen, kunstwerken, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland.
Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 - 0200 600 (gratis) of mail naar servicepunt@noord-holland.nl. Of ga naar de website.

Brugdeel wordt ingehesen en geplaatst.