Vernieuwde hoofdrijbaan Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat volledig in gebruik

De provincie Noord-Holland is volop bezig met de herinrichting van de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat. De N241 is vanaf de kruising met de Kanaalweg (N248) tot aan de Moerbeek volledig vernieuwd.

Op 2 oktober 2017 gaat ook de hoofdrijbaan van de N241 vanaf de Moerbeek tot het Verlaat (kruising N242-N241) open. Daarmee is de N241 volledig vernieuwd en open voor het verkeer. De werkzaamheden aan de parallelweg en fietsstraat duren tot eind van het jaar. 

Nieuwe rotondes en fietsstraat open

Op 2 oktober gaan ook de rotondes ter hoogte van de Oude Verlaatweg en ’t Veld (tegenover het tankstation) open en is de rotonde bij de Zandweg/Hartweg vernieuwd. Na lange tijd omrijden kunnen (brom-)fietsers vanaf 2 oktober gebruik maken van de fietsstraat aan de westkant van de N241. (Brom-)fietsers rijden daar tijdelijk over de onderlaag van het asfalt. De deklaag wordt in november aangebracht.   

Werkzaamheden Rijdersstraat in ’t Veld

Om de hinder te beperken werd tijdens het vernieuwen van de N241 het autoverkeer over de parallelweg geleid. Zodra het verkeer op 2 oktober weer over de hoofdrijbaan van de N241 rijdt ontstaat er ruimte om de parallelweg verder in te richten. De provincie sluit de parallelweg aan op de Rijdersstraat en brengt een plateau aan op de kruising om het verkeer vaart te laten minderen. De Rijdersstraat is hierdoor ter hoogte van de N241 afgesloten van 2 tot en met 27 oktober. Ook de afslag naar ’t Veld op de nieuwe rotonde is dan dicht. Het naastgelegen tankstation Avia (Van der Stoop en Kruijer) is bereikbaar via de parallelweg. 

Omleiding

Het verkeer wordt omgeleid via de Zwartweg en Hartweg naar de Provincialeweg (N241) en vice versa. Buslijn 150 van Connexxion rijdt ook via deze omleidingsroute. Meer informatie hierover op de website van Connexxion.

Omleidingskaart

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800-020 06 00 (gratis), of per e-mail: infoN241@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen op de projectpagina N241 Herinrichting tussen Schagen en Verlaat. Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij het Infopunt N241 aan de Havenstraat in Zijdewind (ketenterrein tegenover nr. 121), open op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.
 
De provincie Noord-Holland werkt op diverse plekken aan de N241 om de doorstroming en verkeersveiligheid in het gebied te verbeteren. De N241 krijgt een nieuwe weginrichting tussen Schagen en het Verlaat. De nieuwe weg kenmerkt zich straks door een bredere hoofdrijbaan, 6 extra rotondes, 2 bruggen, een parallelweg voor landbouw- en bestemmingsverkeer en meer ruimte om veilig te fietsen. Eind 2017 is de vernieuwde N241 in gebruik. 

Uitgelicht