Lezing Huis van Hilde: 'Het Holland van vóór de graven'

08 januari 2018

De archeologie van het vroegmiddeleeuws Holland is erg mysterieus. Het is een periode waarover weinig schriftelijke bronnen bestaan maar waarin veel gebeurde; de val van het Romeinse rijk, de ontwikkeling van Holland en de aanzet voor het latere graafschap Holland.

De bijzondere archeologische vindplaatsen in het kustgebied maken dit een van de meest fascinerende periodes in de Middeleeuwen.

Vikinghelm
Vikinghelm

Henk van der Velde, hoofd archeologie van ADC ArcheoProjecten en verbonden aan de universiteit Leiden, belicht deze periode in zijn lezing 'Het Holland van vóór de graven' op 18 januari in Huis van Hilde in Castricum.

Henk van der Velde
Henk van der Velde promoveerde op de bewoningsgeschiedenis van Oost-Nederland en heeft bijzondere opgravingen uitgevoerd in het Nederlands kustgebied. Hij specialiseerde zich in de Romeinse tijd en de vroege Middeleeuwen.

Hilde kan me nog meer vertellen

De lezing is onderdeel van de serie ‘Hilde kan me nog meer vertellen’ van de Stichting Oer-IJ en Huis van Hilde en wordt gehouden op 18 januari van 20.00 tot 22.00 uur. De kosten bedragen € 10,-, inclusief koffie (vrienden van het Oer-IJ krijgen 10% korting).

Kaarten voor de lezing zijn te koop via www.oer-ij.eu. Hier staat alle informatie over het programma. Met vragen kan ook gebeld worden met Huis van Hilde, telefoon 023-5143247.

Adres Huis van Hilde: Westerplein 6, 1901 NA Castricum

Meer informatie over de serie ‘Hilde kan me nog meer vertellen…’ staat op huisvanhilde.nl en op oerij.eu