Weblog Johan Remkes

 • Weblog: Een nieuw kabinet, een gekozen burgemeester?

  05 oktober 2017

  Weblog: Een nieuw kabinet, een gekozen burgemeester? De gekozen burgemeester lijkt dichterbij te komen. Onder de kop: “geen clown als burgemeester”, schreef het Noord-Hollands Dagblad begin vorige maand dat er in Den Haag een voorstel op de informatietafel zou liggen om de benoemingswijze van burgemeesters uit de grondwet te halen.

 • Weblog: Buig niet voor gevoeligheden

  12 mei 2017

  Weblog: Buig niet voor gevoeligheden Op 5 mei hebben wij onze vrijheid gevierd. De start van de Nationale Viering Bevrijding vond dit jaar in de provincie Noord-Holland plaats, met de 5 mei-lezing door Nasrdin Dchar en het ontsteken van het bevrijdingsvuur op Bevrijdingspop door minister-president Rutte.

 • Weblog: Kies op 15 maart uw volksvertegenwoordiging!

  10 maart 2017

  Weblog: Kies op 15 maart uw volksvertegenwoordiging! Breng op 15 maart uw stem uit voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer!
  Die oproep wil ik nadrukkelijk onder uw aandacht brengen.

 • Weblog: Laten we staan voor onze vrijheid

  13 januari 2017

  Laten we staan voor onze vrijheid Nederland heeft een lange traditie op het gebied van vrijheid. In de 17e en 18e eeuw kwamen mensen uit alle windrichtingen naar ons land, omdat zij hier in vrijheid handel konden drijven, hun eigen geloof konden belijden en hun eigen mening konden uiten. Vrijheid zit in onze genen. Een groot goed.

 • Weblog: Integriteit begint bij jezelf

  16 december 2016

  Weblog: Integriteit begint bij jezelf Kent u dat woord nog? ‘Onkreukbaar’. Volgens het synoniemenwoordenboek is een onkreukbaar persoon integer, rotsvast, rechtschapen, onbesproken, onaantastbaar, niet omkoopbaar, strikt, eerlijk, betrouwbaar.

 • Weblog: 100 jaar Schiphol, het heeft de regio veranderd

  23 september 2016

  Laten we staan voor onze vrijheid Deze week bestaat de luchthaven Schiphol honderd jaar. Vorige week mocht ik hen, namens de Koning, het predicaat 'Koninklijk' uitreiken. Van een klein militair vliegveld in de noordoosthoek van de voormalige Haarlemmermeer, waar in 1920 de burgerluchtvaart begon met 440 passagiers, is de luchthaven uitgegroeid tot één van de grootste luchthavens van Europa met rond de 60 miljoen passagiers per jaar. Afgelopen maand werd een record gevestigd. Ruim 6,4 miljoen passagiers reisden via Schiphol. Het was de drukste maand ooit.

 • Weblog: Regionale belangenbehartiger

  15 april 2016

  Weblog Regionale belangenbehartiger Mijn ervaringen die ik als minister en staatssecretaris heb opgedaan komen mij als commissaris van de Koning soms goed van pas. Vooral als er in Den Haag zaken aan de orde zijn, die direct van belang zijn voor de inwoners van Noord-Holland. Een les die ik toen heb opgedaan, is dat het belangrijk is dat je als regio gezamenlijk je standpunt formuleert.

 • Weblog: Het oliemannetje van de provincie

  19 februari 2016

  Weblog Het oliemannetje van de provincie Sinds 8 februari is het college van Gedeputeerde Staten met de benoeming van Jack van der Hoek tot gedeputeerde weer compleet. Daar ben ik blij om. Zeker met de aankomende kwartaalbezoeken aan de regio’s in Noord-Holland. Dan is het prettig dat het volledige college hieraan kan deelnemen.

 • Weblog: Een veelbelovend jaar voor de Noord-Hollandse economie en werkgelegenheid

  08 januari 2016

  Weblog Een veelbelovend jaar voor de Noord-Hollandse economie Ik heb goed nieuws: de vooruitzichten in het nieuwe jaar voor de Noord-Hollandse economie en werkgelegenheid zijn veelbelovend!

Uitgelicht

Portretfoto Johan Remkes