Nieuws

 • Airbnb Texel, Zandvoort en Bergen net zo groot als Amsterdam

  07 februari 2018 Airbnb Texel, Zandvoort en Bergen net zo groot als Amsterdam Verhoudingsgewijs worden op Texel, in Zandvoort en in Bergen vrijwel net zoveel Airbnb-slaapplaatsen aangeboden als in Amsterdam, 3 à 4% van het totale woningaanbod. Zo blijkt uit onderzoek van de provincie Noord-Holland.
 • Inschrijving Voorjaarswandeling Noord-Hollandpad gestart

  30 januari 2018 Inschrijving Voorjaarswandeling Noord-Hollandpad van 9 maart is gestart Afbeelding Zin om de wandelschoenen weer aan te trekken en te starten met het nieuwe wandelseizoen op het Noord-Hollandpad? Vrijdag 9 maart is de Voorjaarswandeling, dit jaar in de Eilandspolder.
 • Provincie wil 2000 km extra wandelnetwerk

  24 november 2017 Provincie wil 2000 km extra wandelnetwerk Wandelen is de beste manier om het Noord-Hollandse landschap te beleven. Het Wandelnetwerk Noord-Holland maakt dat op een makkelijke manier mogelijk.
 • Provincie investeert ruim 2 miljoen in betere vaarverbindingen

  18 oktober 2017 Provincie investeert ruim 2 miljoen in betere vaarverbindingen De provincie Noord-Holland trekt ruim 2 miljoen euro uit voor het verbeteren van een aantal recreatieve vaarverbindingen. Verschillende bruggen en sluizen worden aangepakt. Hierdoor wordt het middendeel van de ’s-Gravelandse Vaart weer geschikt om op te varen, en blijven de Wijde Wormerringvaart en de verbinding Rustenburg - Verlaat goed bevaarbaar. Verder verbetert de provincie de onderdoorgang van de Dijksbrug bij Monnickendam. Ook komt er een onderzoek (MER) naar een nieuwe vaarverbinding tussen de Wijde Blik en de Loosdrechtse Plassen.
 • Gezond naar buiten op eerste Beleefdag Noord-Holland

  25 september 2017 Gezond naar buiten op eerste Beleefdag Noord-Holland Opsomming Buiten zijn in de natuur is gezond! Uit onderzoek blijkt dat er een directe link is tussen groen en gezondheid.
 • Ontdek de Stelling van Amsterdam tijdens het Fortenfestival

  29 augustus 2017 Ontdek de Stelling van Amsterdam tijdens het Fortenfestival Veel forten van de Stelling van Amsterdam openen hun deuren tijdens het jaarlijkse Fortenfestival. Van vrijdag 1 tot met zondag 10 september zijn er allerlei activiteiten. Geniet van buitenfilms, theater, kunst, muziek en historie.
 • In het land van Maas en IJ: nieuwe expositie in provinciehuis

  25 augustus 2017 In het land van Maas en IJ nieuwe expositie in provinciehuis Met de Dreefexpositie ‘In het land van Maas en IJ’ start een nieuwe serie tentoonstellingen in provinciehuis Paviljoen Welgelegen. De serie heeft als thema ‘Provincie op bezoek’ en dit jaar is gekozen voor de provincie Limburg.
 • Verkeerscentrale paraat tijdens Mysteryland

  22 augustus 2017 Verkeerscentrale paraat tijdens Mysteryland Het Floriadeterrein tussen Vijfhuizen en Hoofddorp is 26 en 27 augustus weer het toneel van Mysteryland. Per dag bezoeken zo’n 50.000 mensen het dancefestival. Een groot deel van die bezoekers maakt gebruik van de provinciale wegen N201 en N205.
 • Noord-Hollander positief over zomervakantie in eigen provincie

  04 augustus 2017 Noord-Hollander positief over zomervakantie in eigen provincie Uit een onderzoek onder ruim 1.400 inwoners van de provincie, blijkt dat voor een op de vier inwoners Noord-Holland de favoriete zomervakantiebestemming is. Daarnaast is een duidelijke meerderheid van de Noord-Hollanders (61%) positief over de mogelijkheden om vakantie te vieren in eigen provincie.
 • De zesde regio verrijkt met toeristische overstappunten

  25 juli 2017 De zesde regio verrijkt met toeristische overstappunten 6 nieuwe toeristische overstappunten (TOP's) in de Kop van Noord-Holland staan klaar voor gebruik. Recreatie Noord-Holland heeft in opdracht van de gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon, en in samenwerking met terreinbeheerders de TOP's mogen realiseren. De provincie Noord-Holland en gemeenten subsidiëren de TOP's.
 • Te voet het boerenland op

  19 juli 2017 Te voet het boerenland op Prachtig wandelgebied ontstaat er als boeren hun land openstellen voor wandelaars. De provincie Noord-Holland stelt € 700.000 subsidie beschikbaar om bestaande boerenlandpaden te behouden maar ook om nieuwe paden te realiseren.
 • Italianen liever naar Marken dan naar Volendam

  06 juli 2017 Italianen liever naar Marken dan naar Volendam Op tropisch warme weekenddagen trekt Zandvoort bijna 100.000 bezoekers. 16.000 daarvan zijn in Amsterdam overnachtende toeristen, die een dagje Zandvoort doen.
 • Oostelijke Vechtplassen: op weg naar gebiedsakkoord

  06 juli 2017 Oostelijke Vechtplassen: op weg naar gebiedsakkoord Ruim 20 bij de Oostelijke Vechtplassen betrokken (semi-) overheden, bewoners- en natuurorganisaties en ondernemers hebben de intentie uitgesproken om een groot aantal problemen in dit gebied samen aan te pakken.
 • Noord-Hollandse wateractiviteiten op je mobiel

  23 juni 2017 Noord-Hollandse wateractiviteiten op je mobiel De zon schijnt en het water lonkt. Je hebt zin om met familie of vrienden naar buiten te gaan en iets leuks te doen. Maar wat en waar?
 • Vondelpark en duinen populair in Noord-Holland

  31 mei 2017 Vondelpark en duinen populair in Noord-Holland Gaasperplas, Loosdrechtse Plassen of Texel Bos en duin? Dit zijn drie van de in totaal 65 natuur- en recreatiegebieden in Noord-Holland waar de populariteit is gemeten.
 • 770 km wandelen in de Kop van Noord-Holland

  23 mei 2017 770 km wandelen in de Kop van Noord-Holland Het Wandelnetwerk Noord-Holland heeft ruim 770 kilometer aan nieuwe wandelroutes in de Kop van Noord-Holland ontwikkeld. Op 19 mei werd dit gevierd met een feestelijke openingswandeling, vanaf het startpunt in Winkel.
 • Noord-Holland wil investeren in de Oostelijke Vechtplassen

  18 mei 2017 Noord-Holland wil investeren in de Oostelijke Vechtplassen Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen geld beschikbaar stellen voor het gebiedsakkoord voor het Oostelijk Vechtplassengebied. In de Kaderbrief 2018 is hiervoor € 11,9 miljoen beschikbaar gesteld.
 • Mooi Amstelland: meer ruimte voor recreanten en weidevogels

  17 mei 2017 Mooi Amstelland: meer ruimte voor recreanten en weidevogels Het nieuwe fietspad “Weidevogelpad” door de Bovenkerkerpolder is vandaag geopend. Dit fietspad is de laatste van 13 Mooi Amstelland projecten. Door deze projecten is het gebied aantrekkelijker geworden voor recreanten en is de natuur- en landschapswaarde vergroot. En daar profiteren de weidevogels van. Als afsluiting was er vandaag in het Dorpshuis in Nes aan de Amstel een fototentoonstelling over alle 13 projecten.
 • Fietspad Oase – Zandvoortselaan van de baan

  20 april 2017 Fietspad Oase – Zandvoortselaan van de baan De provincie Noord-Holland, de gemeenten Zandvoort en Bloemendaal en Waternet hebben besloten geen fietspad aan te leggen van ingang De Oase naar de Zandvoortselaan door de rand van de Amsterdamse Waterleidingduinen.
 • Meer vaarroutes voor sloepen in Noord-Holland

  05 april 2017 Meer vaarroutes voor sloepen in Noord-Holland De provincie Noord-Holland is op zoek naar projecten die bestaande sloepennetwerken kunnen verbeteren en uitbreiden. Hier is €200.000 subsidie voor beschikbaar. Noord-Holland is een belangrijke waterrecreatieprovincie en de provincie wil deze positie behouden en versterken vanuit economisch en maatschappelijk belang. De aanwezigheid van goede en voldoende vaarroutes is daarbij heel belangrijk.
 • Nieuw land in de Loosdrechtse plassen

  24 maart 2017 Nieuw land in de Loosdrechtse plassen Vijf bestuurders zitten op hun knieën aan de rand van het drijvende ponton in de Loosdrechtse plassen. Onder een mooi lentezonnetje knopen ze de laatste wilgentakken aan een raster dat over een lengte van 250 meter het water insteekt. Deels is het raster al gevuld met bagger, om een idee te krijgen hoe de legakker langs de Muyeveldse Wetering er straks uit gaat zien.
 • Ontdek het Noord-Hollandpad op Texel

  22 maart 2017 Ontdek het Noord-Hollandpad op Texel Wandelliefhebbers kunnen op 12 april 2017, samen met gedeputeerde Jaap Bond, etappe 2 van het Noord-Hollandpad op Texel lopen.

Uitgelicht