Bovenkant van deze pagina
Ga direct naar inhoud »
Hoofdnavigatie
Servicemenu
Ga direct naar zoekfunctie »

Inhoud

Programma Herbestemming Noord-Holland 2012 van start

Na het succes van 2010 en 2011 krijgt het programma Herbestemming Noord-Holland in 2012 een vervolg. Herbestemming geeft leegstaande, karakteristieke gebouwen een nieuwe kans en inspiratie voor de omgeving. De provincie Noord-Holland wil haar rijke culturele erfgoed, waaronder monumenten, behouden en toegankelijk maken.

Goede ideeën voor herbestemming van leegstaande, karakteristieke gebouwen in Noord-Holland kunnen tot 6 april 2012 worden ingediend via www.herbestemming-nh.nl.

Criteria
Iedereen met een goed idee voor herbestemming van een karakteristiek, leegstaand gebouw in Noord-Holland kan meedoen. De aanmeldingen dienen wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet de aanmelding worden gedaan door de eigenaar of met toestemming van de eigenaar van het pand en mag het pand geen woonfunctie hebben. Alle criteria zijn te lezen op www.herbestemming-nh.nl. Na 6 april zal een speciaal daarvoor benoemde commissie, bestaande uit herbestemmingsexperts zoals Liesbeth Jansen, voormalig directeur van de Westergasfabriek te Amsterdam, en Frank Strolenberg van het Nationaal Programma Herbestemming, besluiten welke drie objecten zijn uitgekozen voor het programma in 2012. Op 13 april a.s. worden de drie winnende herbestemmingideeën op www.herbestemminngnh.nl bekendgemaakt.

In de periode van begin mei tot begin september 2012 organiseert het programma Herbestemming NH voor de drie winnende ideeën inspirerende sessies waarbij omwonenden en experts innovatieve ideeën voor herbestemming van de betreffende gebouwen genereren.

Op vrijdag 7 september wordt het programma met de Dag van de Herbestemming afgesloten, een inspirerend symposium over kansen van Herbestemming in Noord-Holland.

Successen
Een groot succes van het programma was het Tijdelijke Museum Nieuw Joods Werkdorp in 2011. Het Joods  Werkdorp in Slootdorp opende een maand lang haar deuren voor publiek en trok 4.000 enthousiaste bezoekers. Verdere plannen voor een culturele bestemming van het Joods Werkdorp worden nu ontwikkeld. Meer activiteiten in het kader van herbestemming werden georganiseerd door het programma voor panden als de Martinuskerk in Schellinkhout, de Wierschuur in Wieringen en Gemaal Lynden in Lijnden.

Created in Noord-Holland zoekt in opdracht van de provincie Noord-Holland nieuwe bestemmingen voor karakteristieke gebouwen. De provincie Noord-Holland wil haar rijke culturele erfgoed, waaronder monumenten, behouden en toegankelijk maken. Het draagt bij aan de aantrekkelijkheid van de omgeving voor bewoners, bezoekers en ondernemers en geeft een gebied een eigen identiteit. Monumenten een nieuwe bestemming geven voorkomt leegstand. De provincie Noord-Holland stimuleert herbestemming. Niet alleen in financiële zin, maar ook door omwoners, gemeenten en ontwikkelaars bij elkaar te brengen. Created in Noord-Holland is onderdeel van Cultuurcompagnie Noord-Holland.Hoofdnavigatie

Sitmap

Ga direct naar sitemap »

Zoeken

Servicemenu

Sitemap

Sitemap

 • Contact

  Telefoon (023) 514 31 43
  Fax (023) 514 30 30
  E-mail: post@noord-holland.nl
  Kvk-nr: 34362354
  BTW-nr.: NL. 0010.03.124.B.08

 

Bezoekadres

Houtplein 33
2012 DE Haarlem

Bovenkant van deze pagina
Ga direct naar inhoud »
Hoofdnavigatie
Servicemenu
Ga direct naar zoekfunctie »