Bovenkant van deze pagina
Ga direct naar inhoud »
Hoofdnavigatie
Servicemenu
Ga direct naar zoekfunctie »

Inhoud

Watertuin

In het noorden van de Middelpolder komt een ‘Watertuin’. Ongeveer 5 hectare aan waterpartijen vormen samen een ecologisch watersysteem dat water zuivert: een waterharmonica. Met de waterharmonica wordt gezuiverd water uit de rioolwaterzuiveringsinstallatie verder gezuiverd.
Vanuit dit watersysteem worden de stadswateren van Amstelveen-Noord van gezond, schoon water voorzien. Op deze wijze wordt een waterkringloop gerealiseerd. De watertuin wordt zo natuurlijk mogelijk ingericht en draagt bij aan de natuur in de Middelpolder. Het Groengebied Amstelland zorgt ervoor dat de watertuin logisch onderdeel uitmaakt van de omgeving.
De watertuin is een innovatief project. De waterkringloop wordt begin 2016 aangelegd door Waternet in opdracht van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Met deze Watertuin ontstaan meer recreatiemogelijkheden bij Amstelveen. Ook verbetert de waterkwaliteit in de Middelpolder. Het water uit de Watertuin is geschikt voor het stadswater van Amstelveen. Daardoor is bij droogte in de polder geen of minder water uit de Amstel nodig.
Het terrein voor de Watertuin is grotendeels eigendom van Staatsbosbeheer en het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Het terrein van de rioolwaterzuivering en het hoofdwatersysteem zijn in beheer en onderhoud van het waterschap. Het Groengebied Amstelland en Landschap Noord-Holland beheren de natuur op de eigendommen van Staatsbosbeheer.

Trekker project:

Waternet
Marie-Josee Leloup
Marie.Josee.Leloup@waternet.nl

watertuin

Hoofdnavigatie

Sitmap

Ga direct naar sitemap »

Servicemenu

Sitemap

Bovenkant van deze pagina
Ga direct naar inhoud »
Hoofdnavigatie
Servicemenu
Ga direct naar zoekfunctie »