Bovenkant van deze pagina
Ga direct naar inhoud »
Hoofdnavigatie
Servicemenu
Ga direct naar zoekfunctie »

Inhoud

Waar intensief geleefd, gewoond en gewerkt wordt, is ruimte voor recreatie belangrijk. Daarom investeren de provincie en de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Zaanstad en Uitgeest in de recreatiemogelijkheden voor alle bewoners. Recreatiegebied de Buitenlanden is deels gerealiseerd, het eerste deel van het Aagtenpark is klaar en er ligt een brug over de A9 voor fietsers en wandelaars. Ook zijn  er diverse fiets- en wandelpaden aangelegd en toeristische overstapplaatsen gerealiseerd met betere parkeer- en informatievoorzieningen. Al deze projecten maken onderdeel uit van een overkoepelend plan, waar ook het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer bij zijn betrokken.

De komende jaren wordt nog verder geïnvesteerd in het verbeteren van de recreatiemogelijkheden. Er komen nieuwe fiets- en wandelpaden rondom het nieuwe sportpark De Omzoom in Zaanstad en naar het fort aan de St.  Aagtendijk. Ook is er geld beschikbaar voor nieuwe fiets- en wandelpaden in en rondom De Buitenlanden bij Beverwijk en de realisatie van boerenlandpaden in het hele gebied. Daarnaast wordt bekeken of een recreatieboerderij kan worden gerealiseerd in De Buitenlanden. Het oorspronkelijke plan (Tussen IJ en Z) kan door de rijksbezuinigingen niet worden uitgevoerd. Maar met de bijdragen van provincie en gemeenten wordt het open polderlandschap beter toegankelijk en ontstaan er nieuwe agrarische en recreatieve kansen voor ondernemers. De verschillende projecten vindt u terug in het projectenoverzicht.

Genieten van het open landschap in polder Assendelft (foto: Dienst Landelijk Gebied)

Genieten van het open landschap in polder Assendelft (foto: Dienst Landelijk Gebied)

Nieuws

Partners

De projecten worden mogelijk gemaakt door een samenwerking van de gemeentes Beverwijk, Heemskerk, Zaanstad en Uitgeest, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, het recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer en de provincie Noord-Holland.

logo's partners

Hoofdnavigatie

Sitmap

Ga direct naar sitemap »

Servicemenu

Sitemap

Sitemap

 • Contact

  Telefoon (023) 514 31 43
  Fax (023) 514 30 30
  E-mail: post@noord-holland.nl
  Kvk-nr: 34362354
  BTW-nr.: NL. 0010.03.124.B.08

Bezoekadres

Houtplein 33
2012 DE Haarlem

Bovenkant van deze pagina
Ga direct naar inhoud »
Hoofdnavigatie
Servicemenu
Ga direct naar zoekfunctie »