Bovenkant van deze pagina
Ga direct naar inhoud »
Hoofdnavigatie
Servicemenu
Ga direct naar zoekfunctie »

Inhoud

Waar intensief geleefd, gewoond en gewerkt wordt, is ruimte voor recreatie belangrijk. Daarom is door de provincie en de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Zaanstad en Uitgeest geïnvesteerd in de recreatiemogelijkheden voor alle bewoners.

Provincie beindigt rol

Na de rijksbezuinigingen in 2010 kon het oorspronkelijke plan (Tussen IJ en Z) niet worden uitgevoerd. Op basis van het aangepaste plan heeft de provincie zich ingezet om in samenwerking met de gemeenten en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier het inrichtingsgeld en grond van de provincie in te zetten voor het realiseren van meer recreatie in het gebied tussen de IJmondgemeenten en Zaanstad. Bijna alle projecten zijn gerealiseerd of in uitvoering. De provincie heeft haar inzet geleverd door geld, grond en capaciteit beschikbaar te stellen. De uitvoering van de projecten is in handen van het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer (RAUM) en de gemeente Zaanstad. Zodoende ziet de provincie haar rol nu als eindig.

Projecten

In recreatiegebied de Buitenlanden zijn bijna alle projecten in uitvoering of gerealiseerd. Het gaat dan om het wandelpad Sint Aagtendijk, de fietsverbinding Noorderweg - Sint Aagtendijk en het wandelpad De Buitenlanden Noorderweg. Alleen de noordoostelijk ontsluiting van de Buitenlanden kon niet gerealiseerd worden. Het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer (RAUM) krijgt tot 1 mei 2017 de mogelijk voorstellen in te dienen om het vrijgevallen geld in te zetten voor maatregelen die het recreatief gebruik en de haalbaarheid van de beoogde recreatieboerderij in de Buitenlanden versterken.

Ook rondom het gebied de Omzoom zijn de verschillend pojecten gereed of in uitvoering. Het gaat om het mogelijk maken van de aanleg van het Sportpark Omzoom, het realiseren van de recreatieve verbindingen bij het sportpark en de aanleg van het Noorderveenpad.

Naast bovenstaande projecten zijn er ook nog meerdere boerenlandpaden ingericht.  

Alle verschillende projecten vindt u terug in het projectenoverzicht.

Genieten van het open landschap in polder Assendelft (foto: Dienst Landelijk Gebied)

Genieten van het open landschap in polder Assendelft (foto: Dienst Landelijk Gebied)

Nieuws

Partners

De projecten worden mogelijk gemaakt door een samenwerking van de gemeentes Beverwijk, Heemskerk, Zaanstad en Uitgeest, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, het recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer en de provincie Noord-Holland.

logo's partners

Hoofdnavigatie

Sitmap

Ga direct naar sitemap »

Servicemenu

Sitemap

Sitemap

 • Contact

  Telefoon (023) 514 31 43
  Fax (023) 514 30 30
  E-mail: post@noord-holland.nl
  Kvk-nr: 34362354
  BTW-nr.: NL. 0010.03.124.B.08

 

Bezoekadres

Houtplein 33
2012 DE Haarlem

Bovenkant van deze pagina
Ga direct naar inhoud »
Hoofdnavigatie
Servicemenu
Ga direct naar zoekfunctie »