Predicaat Hofleverancier voor installatiebedrijf Rutgers B.V. uit Oosterblokker

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk heeft vrijdag 17 mei namens de Koning het predicaat Hofleverancier uitgereikt aan installatiebedrijf Rutgers B.V. uit Oosterblokker.

Nog meer dan ooit heeft de techniek de toekomst. Denk aan de uitdagingen op het gebied van klimaat, verduurzaming, infrastructuur maar ook in de gezondheid- en de transportsector; de techniek speelt een cruciale rol in het bijdragen aan oplossingen voor een duurzame toekomst. Installatiebedrijf Rutgers B.V. uit Oosterblokker heeft die expertise in huis. Technisch bij de tijd, zoals ze zelf zo mooi zeggen. In het bijzijn van burgemeester Pieter Dijkman van Drechterland heeft de commissaris aan Rutgers B.V. het predicaat Hofleverancier mogen uitreiken. 

Predicaat Hofleverancier voor installatiebedrij Rutgers B.V. uit Oosterblokker

Opgericht door Bram Rutgers, een ambitieuze ondernemer met een neus voor kansen, startte 100 jaar geleden op zijn 22ste als zelfstandig smid, zoals het zichzelf noemde; Electrische Smid. En zo geschiedde. Nu 100 jaar later is het geen familiebedrijf meer, maar de naam Rutgers wordt nog steeds met trots gedragen. Het bedrijf is uitgegroeid tot een vernieuwend en gerenommeerd installatiebedrijf waar klant én praktische duurzame oplossingen centraal staan. 

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk: “Bijzonder mooi vind ik het verhaal over hoe het bedrijf de Tweede Wereldoorlog heeft doorstaan. In de moeilijke jaren van die oorlog, toen duisternis het land omhulde, zocht Bram Rutgers licht in de duisternis. Letterlijk. Hij bouwde kleine windmolens met een generator voor de stroomvoorziening. Zodat er in de regio daadwerkelijk nog een beetje licht in de duisternis was. En die instelling heeft het bedrijf nog steeds. Het is enorm maatschappelijk betrokken. Het sponsoren van lokale culturele- en sportverenigingen is een vanzelfsprekendheid. Van harte gefeliciteerd met deze bekroning voor jullie ondernemerschap, kwaliteit en maatschappelijke betrokkenheid. Nog vele succesvolle jaren toegewenst!”

Pieter Dijkman, Bram Rutger en Arthur van Dijk

Predicaat Hofleverancier

Het Predicaat Hofleverancier is bedoeld voor kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio én minimaal 100 jaar bestaan. Aan het toekennen van de onderscheiding gaat volgens de commissaris een groot onderzoek vooraf. Onder meer zijn kabinet, de gemeente en verschillende ministeries winnen informatie over het bedrijf in. Zo controleren ze of de arbeidsomstandigheden in orde zijn en of er geen economische delicten zijn gepleegd. Het traject duurt gemiddeld een jaar.