Kruising Provincialeweg (N236) bij Driemond van 25 tot 28 augustus dicht

De provincie Noord-Holland vervangt de kruising op de Provincialeweg (N236) bij Driemond door een voorrangsplein. De kruising is daarom van vrijdag 25 augustus 18.00 uur tot maandag 28 augustus 06.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Driemond is door de werkzaamheden slecht bereikbaar. Het verkeer wordt omgeleid.

Afsluitingen 

De Provincialeweg (N236) is tussen Amsterdam-Zuidoost (Loosdrechtdreef) en Weesp (Verlengde Rijnkade) afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook verkeer vanuit  Driemond (Zandpad) en Abcoude (Gein-Noord/Gein-Zuid) kan de N236 niet op rijden. 
Tussen Driemond en Weesp is geen fietsverkeer mogelijk.

Omleidingen 

Doorgaand verkeer vanuit Diemen/Amsterdam richting Weesp/Hilversum wordt omgeleid via de A1 en A9 en vice versa. Bestemmingsverkeer van en naar Driemond kan alleen via de Stammerdijk (Diemen) en de Lange Stammerdijk (Driemond) rijden. Bestemmingsverkeer van en naar Gein-Noord en Gein-Zuid kan alleen via Abcoude rijden. 

(Brom-)fietsers

(Brom-)fietsers tussen Amsterdam en Driemond kunnen op zaterdag en zondag van 08.00 uur tot 20.00 uur gebruik maken van een pontje dat ter hoogte van de Driemondweg het Gaasp over vaart. Vanwege de Sluizen- en bruggenfeesten is voor fietsers tussen Driemond en Weesp op zaterdag 26 augustus van 9.00 tot 17.00 uur een alternatieve route via de Weesperbrug mogelijk. Bromfietsers kunnen geen gebruik maken van deze route.

Omleiding bij kruising Driemond

Werkzaamheden

De provincie vervangt de kruising door een voorrangsplein. Op zo’n voorrangsplein heeft het doorgaande verkeer op de Provincialeweg voorrang op de aansluitende wegen. Het verkeer wordt door een drempel en een slinger in de weg genoodzaakt langzaam te rijden. Hierdoor verbetert de veiligheid en de doorstroming op de kruising. 

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail. Dit project is ook te volgen op de website van de Geinbrug. 

Luchtfoto kruising bij Driemond

De provincie Noord-Holland werkt sinds begin juni aan de Provincialeweg (N236) bij Driemond. De provincie vervangt de brug over het Gein en richt de kruising bij Driemond opnieuw in. De werkzaamheden zijn eind augustus 2017 gereed.  

Uitgelicht