Kruising Provincialeweg bij Driemond weekend dicht

De kruising op de Provincialeweg (N236) bij Driemond is van vrijdag 25 augustus van 18.00 uur tot maandag 28 augustus 06.00 uur afgesloten voor al het verkeer. De provincie vervangt de kruising door een voorrangsplein. Op zo’n voorrangsplein heeft het doorgaande verkeer voorrang op de aansluitende wegen maar wordt het door een drempel en een slinger in de weg genoodzaakt langzaam te rijden. Hierdoor verbetert de veiligheid en de doorstroming van de kruising.

Afsluitingen

Driemond is tijdens de weekendafsluiting zeer slecht bereikbaar.  De Provincialeweg (N236) is tussen Amsterdam Zuidoost (Loosdrechtdreef) en Weesp (Verlengde Rijnkade) afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook verkeer vanuit  Driemond (Zandpad) en Abcoude (Gein-Noord/Gein-Zuid) kan de N236 niet op rijden. Tussen Driemond en Weesp is geen (brom-)fietsverkeer mogelijk.

Omleidingen

Doorgaand verkeer vanuit Diemen/Amsterdam richting Weesp/ Hilversum wordt omgeleid via de A1 en A9 en vice versa. Bestemmingsverkeer van en naar Driemond kan alleen via Diemen (Stammerdijk) rijden. Bestemmingsverkeer van en naar Gein Noord en Gein Zuid kan alleen via Abcoude rijden.

(Brom-)fietsers

(Brom-)fietsers tussen Amsterdam en Driemond kunnen op zaterdag en zondag van 08.00 uur tot 20.00 uur gebruik maken van een pontje dat ter hoogte van de Driemondweg het Gaasp over vaart. Vanwege de Sluizen- en bruggenfeesten is voor fietsers tussen Driemond en Weesp op zaterdag 26 augustus van 9.00 tot 17.00 uur een alternatieve route via de Weesperbrug mogelijk. Bromfietsen kunnen geen gebruik maken van deze route.

omleiding Driemond

Uitgelicht