Landschapstriënnale van start

Natuur en landschap staat de hele maand september in de schijnwerpers met ruim 50 activiteiten. Met de komst van de eerste Landschapstriënnale in Noord-Holland in Park21, kan iedereen er vanaf zaterdag 2 september terecht die meer wil weten over het landschap van nu en later. Een maand vol excursies, tentoonstellingen, debatten, hapjes en drankjes. Voor jong en oud.

De Landschapstriënnale is een driejaarlijkse manifestatie waarin het landschap centraal staat. Met laagdrempelige publieksactiviteiten tot onderdelen voor professionals als ontwerpers, ondernemers en overheden waarbij het landschap van de toekomst telkens centraal staat. Het publiek wordt meegenomen in een uitgebreid programma met exposities, bijeenkomsten, excursies, lezingen en vele andere activiteiten waarbij de thema's verstedelijking, leefkwaliteit, klimaatadaptatie en energietransitie centraal komen te staan.

Gedeputeerde Adnan Tekin: “Ik ben er trots op dat in september de volgende Landschapstriënnale in Noord-Holland plaatsvindt. Hiermee willen we op een laagdrempelige manier mensen in contact brengen met alle facetten van de natuur en natuurlijk om ervan te genieten. Maar ook met elkaar het debat te voeren over de toekomst van onze landschappen. Zo kunnen we met elkaar bepalen hoe we onze landschappen optimaal benutten en mooi houden voor volgende generaties.”

Landschapsfestival van start
Foto: Kees van der Veer

PARK21 is een gebied van duizend hectare tussen Nieuw-Vennep en Hoofddorp, midden in de metropoolregio Amsterdam. Gemeente Haarlemmermeer ontwikkelt hier een vrijetijdslandschap dat 3 keer de maat van Central Park heeft. Een verbinding tussen stad en land.

Uitgelicht