“Nog even geduld op de N302”

19 december 2017

Het verkeer rijdt nu bijna 2 maanden over de nieuwe delen van de N302 bij Zwaag. Dit is een tijdelijke situatie tot eind 2018. Nieuwe situaties zijn altijd wennen. Zeker in combinatie met het herfst- en winterweer zorgde de nieuwe verkeerssituatie zo nu en dan voor opstoppingen.

Pieter Spruit, manager verkeer bij Heijmans, de aannemer die de werkzaamheden uitvoert in opdracht van de provincie Noord-Holland, vertelt hoe het nu gaat op de N302: "Over het algemeen gaat het goed. Het is ook een behoorlijke opgave om een nieuwe weg te bouwen terwijl het verkeer, zo veel mogelijk, door moet kunnen rijden. Het overzetten van het verkeer naar nieuwe delen van de weg is goed verlopen. Dit gebeurde ’s nachts zodat het verkeer er zo min mogelijk last van had. We hebben ons best gedaan om de omleidingsroutes voor de gedeeltelijke afsluiting bij de Wogmergouw/Hoornseweg zo goed mogelijk in te richten. Hierdoor is een toename van het verkeer over de Zwaagdijk bijvoorbeeld uitgebleven."
 
Pieter Spruit
Pieter Spruit

"Wel zien we nog 2 knelpunten in de doorstroming. Vanaf de A7 naar de N302 komen 2 verkeersstromen bij elkaar die op 1 strook moeten invoegen op de N302. Hierdoor ontstaan er in de spits files. Dit probleem is opgelost als de definitieve weg met 2 rijstroken per richting klaar is."

"Een ander knelpunt is de rotonde vlakbij Westwoud en Zwaagdijk-Oost (Noorderboekert). Hier loopt het ook vaak vast in de spits. We krijgen regelmatig de vraag of deze rotonde niet al op korte termijn vervangen kan worden door de nieuwe ongelijkvloerse kruising. Helaas, dat duurt nog even. Wij werken de komende maanden aan de noordelijke rotonde en aan het viaduct. Tot die af zijn, maakt al het verkeer gebruik van de zuidelijke enkelstrooksrotonde en kunnen er tijdens de spits files ontstaan op de N302 nabij de rotonde. Ook dit is een tijdelijke situatie."

"Beide knelpunten houden we goed in de gaten en ook blijven we zoeken naar verbeteringen hiervoor. De echte verbetering komt als de hele weg klaar is eind 2018. Tot die tijd vragen we nog een beetje geduld en begrip."
 

Uitgelicht