Proefrit pilot fietspad (N247)

Op 21 december 2017 om 15.00 uur vindt een proefrit plaats op een deel van het fietspad langs de N247.

Op de bestaande fietsverbinding langs de N247 tussen Broek in Waterland en Monnickendam is een proefvak aangelegd van een nieuw soort betonplaten waar olifantengras en glasschuim een belangrijk onderdeel van uit maken. Fietsers bleken het proefvak minder comfortabel te vinden dan asfalt.

In november 2017 is 50 meter van het fietspad vervangen door vernieuwd materiaal om te kijken of het fietscomfort daarmee verbetert. Op 21 december 2017 om 15.00 uur vindt een proefrit plaats. Belangstellenden kunnen meefietsen en direct hun ervaringen delen met beleidsmakers van de Provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam. 

Meedoen?

Wie wil meedoen aan deze proefrit stuurt een mail naar Bereikbaarheid Waterland met als onderwerp 'Meedoen aan de proefrit Lichtgewicht fietspad december 2017'.

Samenwerking

Aan deze pilot werken de provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam, gemeente Waterland en leverancier Biobound. De provincie en de Stadsregio betalen beide de helft van de kosten van deze pilot. In 2018 wordt bepaald of deze constructie echt geschikt is om fietspaden mee aan te leggen in Noord-Holland.

Uitgelicht