Verkeer over nieuw deel N23 Westfrisiaweg

Het verkeer op de N302 tussen de Rijweg in Zwaag en Noorderboekert in Zwaagdijk rijdt vanaf donderdag 7 december 2017 over een deel van de nieuwe N23 Westfrisiaweg.

Om dit mogelijk te maken, wordt het verkeer in de nacht van 6 op 7 december overgezet naar de nieuwe weg. Hierbij is de toerit naar de N302 bij De Strip richting Enkhuizen afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.

Luchtfoto van een deeltraject van de N23 Westfrisiaweg

Nachtwerkzaamheden

Het verkeer op de N302 tussen de Rijweg in Zwaag en Noorderboekert in Zwaagdijk wordt in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 december 2017 overgezet op de nieuwe zuidbaan van de N23 Westfrisiaweg. Om de omzetting mogelijk te maken is de toerit naar de N302 bij De Strip richting Enkhuizen van woensdagavond 6 december 20.00 uur tot donderdagochtend 7 december 06.00 uur afgesloten voor verkeer. 
Het verkeer wordt omgeleid via de Zwaagdijk en Noorderboekert. Het verkeer richting Amsterdam moet tijdens de nachtwerkzaamheden ongeveer vijf minuten wachten als de nieuwe belijning wordt aangebracht. Vanaf donderdagochtend 7 december 2017 06.00 uur rijdt het verkeer tussen de Rijweg en Noorderboekert in Zwaag in beide richtingen over het nieuwe asfalt.

Tijdelijke situatie

De ingebruikname van de nieuwe weg is een tijdelijke situatie die geldt tot eind 2018. Door het verplaatsen van het verkeer naar de zuidbaan, ontstaat ruimte om de oude N302 te verwijderen en de nieuwe noordbaan aan te leggen. Sinds half oktober rijdt het verkeer tussen de A7 bij Hoorn-Noord en De Strip in Zwaag al over grote delen van de nieuwe weg. Vanaf eind 2018 wordt de nieuwe weg volledig in gebruik genomen. 

Meer informatie

Voor vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers, omwonenden en overig geïnteresseerden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 - 020 06 00 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl

 

 

Uitgelicht