Kinderen beleven archeologie in Hildes Vakantiehuis

In de zomervakantie zijn er leuke dingen te doen in Huis van Hilde. Kinderen kunnen alles ontdekken over forensisch onderzoek in de archeologie in de spannende tentoonstelling Cold Cases. Actief meedoen kan met de bottentour of het Cluedo-spel.

Natuurlijk kan iedereen zijn of haar hart ophalen aan archeologie. Wil je werken als archeoloog? Dat kan in de ArcheoHotspot. Ben je creatief, dan biedt de knutselmiddag uitkomst. Er is een poppentheater voorstelling over Hilde en zelfs archeologisch gamen is mogelijk. Veel activiteiten zijn gratis of tegen een kleine vergoeding. 

Kinderen met vergrootglas

Programma 8 juli t/m 3 september 2017

Tentoonstelling Cold Cases

Trek een witte jas aan, pak een vergrootglas en ga op onderzoek uit. Deze spannende tentoonstelling over forensische technieken is speciaal voor kinderen (dagelijks, gratis na entree).

Poppentheater Kleine Hilde

Stel, je leeft in het jaar 400 en je bent speurneus Kleine Hilde. In de familievoorstelling van Poppentheater Belletje Sterk maak je het mee (voor 3 tot 10 jaar; dinsdag 18 en 25 juli, en 1, 8, 15, 22 en 29 augustus, 15 uur, € 5,-, entree museum niet verplicht).

Knutselmiddag, bottentour, Cluedo-spel of rondleiding 

Knutsel je eigen ‘sleutelhangerskelet' of een skelet van papier. Doe de bottentour, een rondleiding of speel het Cluedo spel (dagelijks, gratis na entree; knutselmiddag elke woensdag, € 2,50 na entree).

ArcheoHotspot

Ga zelf aan de slag met écht archeologisch materiaal en ontdek de wondere wereld van de archeologie. Misschien schuilt er een archeoloog in jou! (woensdag tot en met zondag, 12-16 uur, gratis na entree)

ArcheoLab Belevenis

Kruip in de huid van een archeoloog en ontdek het verhaal achter de vondsten in het ArcheoLab. Je wordt een echte speurneus! (maandag en donderdag: 13-14 uur 8 t/m 14 jaar, 14.15-14.45 uur 4 t/m 7 jaar, 15-16 uur 8 t/m 14 jaar; gratis na entree)

ArcheoGame en interactieve zandbak

Ga op zoek naar de schat en speel de ArcheoGame op onze gametafel. Of leef je uit in de interactieve zandbak (dagelijks)

Hildes Heerlykhyd

Zin in iets lekkers? Kom genieten van onze bijzondere vakantiegerechten in Hildes Heerlykhyd. Natuurlijk is er ijs en kun je heerlijk op het terras zitten.

Na afloop lekker uitwaaien in de duinen

Dat kan altijd.

Het programma van dag tot dag is te vinden op de website van Huis van Hilde.