Kom naar SAIL Den Helder

De 5e editie van SAIL Den Helder van 22 juni tot en met 25 juni 2017 is met ruim 30 Tall Ships groter dan ooit. Zowel internationale Tall Ships als schepen van het nationale varende erfgoed brengen een bezoek aan de stad in de Kop van Noord-Holland.

Ook marineschepen doen Den Helder aan, omdat het evenement gecombineerd wordt met de Marinedagen.  De provincie is hoofdsponsor van Pre-Sail Texel en founding partner van SAIL Den Helder.

Foto Tallship

Pre-Sail Texel op 21 juni

Voorafgaand aan SAIL Den Helder vindt Pre-Sail Texel plaats. Op woensdag 21 juni spreekt Boris van der Ham de ‘Rede van Texel’ uit in het Zeemanskerkje in Oudeschild.

In de avond is er een gratis havenconcert met optredens van onder anderen Tim Akkerman, The Cool Quest en Ali B met band. Kijk voor meer informatie op de website Pre-Sail Texel.

SummerLabb op boorplatform

Speciaal voor SAIL is het boorplatform aan de Nieuwediepkade open voor publiek! Op dit gas- en olieboorplatform biedt SummerLabb bezoekers een sneakpreview van een toekomst vol verrassingen.

SummerLabb is een rondreizend duurzaamheidspaviljoen dat op festivals en evenementen staat om bezoekers te laten voelen, proeven en ruiken aan innovaties en de toekomst.

De provincie biedt op SummerLabb een aantal Noord-Hollandse start-ups een podium om bezoekers kennis te laten maken met hun innovatieve zeewierproducten. Kom langs om een zeewierhapje te proeven.

Praat mee

Op 24 juni staat de huiskamer van Jouw Noord-Holland voor het boorplatform. Kom naar de huiskamer en laat weten welke koers Noord-Holland moet varen en hoe jouw Noord-Holland er in 2050 uitziet.

Vuurwerk

Zowel op vrijdag 23 als op zaterdag 24 juni wordt de dag afgesloten met een spetterende vuurwerkshow.

Meer informatie

Alle informatie over SAIL Den Helder staat op de website www.saildenhelder.nl.