Provincie biedt start-ups onderdak

In het provinciekantoor aan het Houtplein in Haarlem biedt de provincie Noord-Holland werkruimte aan 5 startende ondernemingen. Op 7 juni ontvingen zij uit handen van gedeputeerde Jaap Bond van Economische Zaken de sleutel van hun nieuwe onderkomen.

“Van start-ups komen de nieuwe en baanbrekende ideeën die we nodig hebben om de maatschappelijke uitdagingen van de toekomst aan te kunnen. Het is mooi dat wij als provincie deze ambitieuze start-ups kunnen ondersteunen”, feliciteerde Bond de start-ups. Behalve werkruimte biedt de provincie de start-ups coaching, workshops en expertise. De ondernemers krijgen de kans een innovatieve oplossing voor een maatschappelijke uitdaging te ontwikkelen, waarvan de provincie mogelijk klant wordt.  

De 5 start-ups die gaan deelnemen aan het programma zijn Courier Connect, StartAIM/Het lukt ons, Citydotzen, Secret Citytrails en Signing Service. Courier Connect werkt aan een nieuw systeem om pakketpost efficiënter en milieuvriendelijker te maken. StartAIM /Het lukt ons  draait om expertise om digitale tweedeling te voorkomen. Citydotzen  bouwt een ‘chatbot’ waarmee bewoners in een specifieke wijk of buurt efficiënter met elkaar en met de overheid moeten kunnen gaan communiceren over problemen en oplossingen. Secret City Trails maakt innovatieve routes en speurtochten door een stad of wijk en Signing Service is een nieuw systeem en onderzoek naar digitale handtekening.

Gedurende 6 maanden krijgen de start-ups persoonlijke begeleiding, workshops en toegang tot een aparte werkruimte in het provinciekantoor. Overheden werken steeds meer samen met start-ups. Behalve de provincie Noord-Holland, doen Amsterdam en Den Haag dit bijvoorbeeld al. 

Jaap Bond overhandigt de sleutel aan een van de start-ups
Jaap Bond overhandigt de sleutel aan een van de start-ups