Permanente ArcheoHotspot in Huis van Hilde

Sinterklaas opent op 1 december de permanente ArcheoHotspot in het Huis van Hilde.

Op deze gratis toegankelijke archeologische doe- en ontdekplek kunnen bezoekers met archeologische vondsten aan de slag.

Deze hotspot is de 8e ArcheoHotspot in ons land. In Huis van Hilde was sinds oktober vorig jaar een pop-up ArcheoHotspot in gebruik. Kleine archeologen in spé oefenden enthousiast met het sorteren van vondsten.

Archeohotspot

Nieuwe hotspot vaker open

De nieuwe, permanente ArcheoHotspot is uitgebreider, inhoudelijk uitdagender en vaker geopend. Er ligt nieuw archeologisch materiaal klaar om mee te werken, afkomstig van voormalig Slot op den Hoef (‘Kasteel Egmond’) dat in de jaren ‘30 van de vorige eeuw is opgegraven. Jong en oud kan aardewerk en steengoed uit de late middeleeuwen t/m de 19de eeuw sorteren, rubriceren, wegen en determineren. Vrijwilligers zitten klaar om te helpen.

Wie de opening wil meemaken is welkom vanaf 15.00 uur (toegang opening gratis). De ArcheoHotspot is geopend op woensdag, vrijdag en zondag van 13.00-16.00 uur. 

Meer weten?

Meer informatie over de vondsten uit Egmond staan op de website van Huis van Hilde. Huis van Hilde is gevestigd op het Westerplein in Castricum. 

 

Uitgelicht