Werk aan N244 bijna gereed

De werkzaamheden aan de N244 A7-N247 bij Purmerend zijn bijna afgerond. Het grootste deel van de N244 is al een jaar open. Komende maand ronden aannemer Dura Vermeer en de provincie de laatste werkzaamheden af.

De verbreding van de N244 van 2 naar 4 rijstroken, de nieuwe fietspaden en fietstunnel en de nieuwe P+R-voorziening verbetert de bereikbaarheid tussen Alkmaar, Edam-Volendam en de omliggende gemeenten voor zowel autoverkeer als fietsers.

N244 bijna klaar

Het afronden van de werkzaamheden is een bijzondere mijlpaal voor de provincie, de aannemer, omwonenden en alle andere betrokkenen. Elisabeth Post, gedeputeerde Verkeer en Vervoer van provincie Noord-Holland fietste vorige week samen met de bestuurders van de betrokken partners over het nieuwe fietspad langs de N244. Hiermee opende zij symbolisch het nieuwe fietspad en de nieuwe fietstunnel bij de N244/N247.

Elisabeth Post: “De N244 vormt een belangrijke route tussen Alkmaar en Edam-Volendam en een alternatief voor het verkeer uit de regio Waterland dat via de N247 naar Amsterdam gaat. De verdubbeling vergroot de bereikbaarheid en verkeersveiligheid en maakt regionale ontwikkelingen mogelijk, zoals woningbouw in de regio en het nieuwe bedrijventerrein Baanstee Noord.”

Het werk aan de N244 is nog niet helemaal klaar. De provincie is momenteel bezig met de aansluiting van de Purmerenderweg op de N244.

Uitgelicht