Oktober 2017

 • Tussenvonnis over geschil Wilhelminasluis

  31 oktober 2017

  Tussenvonnis over geschil Wilhelminasluis Zowel de provincie Noord-Holland als bouwbedrijf Heijmans konden de oorzaak van het probleem met het sluisontwerp niet voorzien. Dat oordeelt de Raad van Arbitrage voor de Bouw in een tussenvonnis in het geschil over het project Wilhelminasluis in Zaandam. Het tussenvonnis biedt uitgangspunten om het project samen af te ronden.

 • Eerste paal bedrijven HoogTij

  31 oktober 2017

  Eerste paal bedrijven HoogTij Containerterminal Vrede-Steinweg BV (CTVrede) en internationaal transportbedrijf Gam BAKKER gaan zich vestigen op haventerrein HoogTij. Het Havenbedrijf Amsterdam heeft op HoogTij basisvoorzieningen aangelegd, waardoor bedrijven zich er direct kunnen vestigen.

 • Succesvolle Week van de Industriecultuur krijgt vervolg in 2018

  31 oktober 2017

  Succesvolle Week van de Industriecultuur krijgt vervolg in 2018 De organisatie van de Week van de Industriecultuur kijkt terug op een succesvolle week. Daarom hebben zij besloten om ook in het najaar van 2018 de industriecultuur langs het Noordzeekanaal in de schijnwerpers te zetten met onder andere bedrijfsbezoeken, muziek- en theatervoorstellingen.

 • PS bezoeken kust tussen Camperduin en Callantsoog

  30 oktober 2017

  PS bezoeken kust tussen Camperduin en Callantsoog Opsomming In het gebied rondom de kust tussen Camperduin, Petten en Callantsoog werkt de provincie Noord-Holland samen met gemeenten, natuurorganisaties en ondernemers aan een groot aantal projecten zoals fiets- en wandelroutes, uitkijkpunten, strandopgangen en nieuwe natuur.

 • Waterbestendig Westpoort: regio minder kwetsbaar voor gevolgen overstromingen

  26 oktober 2017

  Waterbestendig Westpoort: regio minder kwetsbaar voor gevolgen overstromingen Bewustwording, het beperken van de omvang van een ramp en het robuust inrichten van een gebied. Dat zijn de belangrijkste onderdelen om er voor te zorgen dat Westpoort met al haar vitale en kwetsbare functies het beste kan worden beschermd tegen de gevolgen van een overstroming.

 • Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

  26 oktober 2017

  Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel De provincie Noord-Holland voert van 2 tot en met 4 november 2017 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct onder de Amstel (tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen) en de Waterwolftunnel onder de Ringvaart (tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer). Het verkeer op de N201 wordt ter plaatse omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.

 • Noord-Hollandse natuurvrijwilligers goed gemutst aan de slag

  26 oktober 2017

  Noord-Hollandse natuurvrijwilligers goed gemutst aan de slag Noord-Hollandse natuurvrijwilligers doen hun werk met plezier, zijn erg gemotiveerd en geven hun werk gemiddeld een 7,6. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit onderzoek naar de tevredenheid onder 1000 natuurvrijwilligers.

 • Provincie Noord-Holland en Bouwend Nederland pakken samen knelpunten woningbouw aan

  26 oktober 2017

  Provincie Noord-Holland en Bouwend Nederland pakken samen knelpunten woningbouw aan In de provincie Noord-Holland zijn realistische mogelijkheden om aan de woningvraag tot 2025 te voldoen. In principe zijn er voldoende bouwlocaties. Om de woningen daadwerkelijk te kunnen bouwen, moet bij een deel van de plannen eerst nog een aantal knelpunten worden opgelost.

 • Laatste werkzaamheden aan fietsstraat (N241) tussen Schagen en Verlaat

  26 oktober 2017

  Laatste werkzaamheden aan fietsstraat (N241) tussen Schagen en Verlaat De provincie Noord-Holland voert de laatste werkzaamheden uit aan de fietsstraat, parallel aan de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat. Van 30 oktober tot en met 17 november 2017 wordt de fietsstraat onder andere voorzien van een nieuwe, laatste laag asfalt.

 • HOV in ’t Gooi mag van de Raad van State verder in Hilversum

  25 oktober 2017

  HOV in ’t Gooi mag van de Raad van State verder in Hilversum De provincie Noord-Holland mag de busverbinding tussen Laren en Hilversum (HOV in het Gooi) aanleggen volgens plan. De Raad van State heeft de beroepen tegen het provinciaal inpassingsplan voor dit deel in een geval niet-ontvankelijk en voor het overige ongegrond verklaard.

 • Lezing 'Wat van ver komt' in Huis van Hilde

  25 oktober 2017

  Lezing 'Wat van ver komt' in Huis van Hilde In Noord-Holland hebben de Romeinen rond het begin van de jaartelling jarenlang gebivakkeerd in havenforten, handel gedreven met de lokale bevolking en stevig gevochten tegen de West Friezen.

 • Help met wilde dieren spotten op Wildspotter.nl

  25 oktober 2017

  Help met wilde dieren spotten op Wildspotter.nl Reeën, vossen en bunzings maken nu al gebruik van het nieuwe ecoduct bij Bloemendaal. Met wildspotter.nl onderzoekt de provincie Noord-Holland welke en hoeveel dieren gebruik maken van zulke natuurbruggen. En jij kan daar bij helpen! Meld je aan via Wildspotter.nl.

 • Nachtwerkzaamheden N242 Heerhugowaard 1 november t/m 9 december

  25 oktober 2017

  Nachtwerkzaamheden N242 Heerhugowaard 1 november tm 9 december De provincie Noord-Holland start met de uitvoering van maatregelen die de doorstroming en veiligheid op en rond de Provincialeweg (N242) in Heerhugowaard verbeteren. De 1e fase van dit project vindt plaats van 1 november tot en met 9 december 2017, ’s avonds en ’s nachts tussen 20.00 uur en 05.00 uur.
  De werkzaamheden gaan gepaard met (gedeeltelijke) afsluitingen en omleidingen.

 • Nieuwe tentoonstelling Van Viking tot Graaf van Holland in Huis van Hilde

  24 oktober 2017

  Nieuwe tentoonstelling Van Viking tot Graaf van Holland De tentoonstelling ‘Van Viking tot Graaf van Holland’, die vanaf 22 oktober in Huis van Hilde te zien is, belicht Holland in de vroege Middeleeuwen en de aanwezigheid van Vikingen in ons kustgebied.

 • Nachtelijke spoedreparaties N242 Heerhugowaard op 26/27 oktober

  24 oktober 2017

  Nachtelijke spoedreparaties N242 Heerhugowaard op 26/27 oktober De provincie Noord-Holland verricht in de nacht van donderdag 26 oktober tot en met vrijdag 27 oktober 2017 herstelwerkzaamheden op de Provincialeweg (N242) tussen de Smuigelweg en het spoorviaduct in Heerhugowaard.

 • Veel belangstelling voor kijkmiddag Fietsbrug Nigtevecht

  24 oktober 2017

  Veel belangstelling voor kijkmiddag Fietsbrug Nigtevecht De werkplaats bij de nieuwe fietsbrug Nigtevecht was vrijdag 20 oktober open voor publiek. Ongeveer 180 mensen trotseerden de regen voor deze speciale kijkmiddag bij De Punt in Nigtevecht. Daar heeft Ballast Nedam de stalen constructie van de fietsbrug gebouwd.

 • INTERTWINED: nieuwe expositie in provinciehuis

  24 oktober 2017

  INTERTWINED: nieuwe expositie in provinciehuis De nieuwe Dreefexpositie INTERTWINED – 10 JAAR HAARLEMS SIERAAD COLLECTIEF is van 4 november 2017 tot en met 12 januari 2018 te zien in het provinciehuis in Haarlem. De expositie maakt deel uit van de 32ste editie van de Haarlemse Kunstlijn.

 • Noord-Hollandse en Amerikaanse basisscholen strijden om beste zelfrijdende auto

  23 oktober 2017

  Noord-Hollandse en Amerikaanse basisscholen strijden om beste zelfrijdende auto Opsomming Basisscholen in de provincie Noord-Holland kunnen in het schooljaar 2017-2018 deelnemen aan een internationale challenge waarbij ze hun eigen zelfrijdende auto van de toekomst bouwen.

 • Stuurgroep HOV in ’t Gooi neemt iets meer tijd voor haltes Eemnes

  20 oktober 2017

  Stuurgroep HOV in ’t Gooi neemt iets meer tijd voor haltes Eemnes Anders dan anders is de stuurgroep HOV in ’t Gooi van vrijdag 20 oktober jl. schriftelijk afgehandeld. Naast een overzicht van de actuele stand van zaken, zijn de volgende onderwerpen gepasseerd:

 • Praktijkconferentie zonne-energie Noord-Holland - een terugblik

  20 oktober 2017

  Praktijkconferentie zonne-energie Noord-Holland In 2050 moet al onze energie duurzaam opgewekt worden. Zonne-energie is daarin een essentieel onderdeel en stond centraal bij de Praktijkconferentie Zonne-energie Noord-Holland op 5 oktober.

 • Koninklijke onderscheiding voor Bernt Schneiders

  19 oktober 2017

  Koninklijke onderscheiding voor Bernt Schneiders - tekst De commissaris van de Koning van Noord-Holland, Johan Remkes, heeft donderdag 19 oktober een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Bernt Schneiders. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Provincie Noord-Holland stimuleert landbouwinnovatie

  19 oktober 2017

  Provincie Noord-Holland stimuleert landbouwinnovatie Een landbouwsector die klaar is voor de toekomst en technieken gebruikt die goed zijn voor de natuur, het landschap en onze leefomgeving. Daarvoor stelt de provincie Noord-Holland ruim € 2 miljoen subsidie beschikbaar.

 • Provincie tevreden met meer woningbouw rondom Schiphol

  18 oktober 2017

  Provincie tevreden met meer woningbouw rondom Schiphol Demissionair staatssecretaris Dijksma heeft het Luchthavenindelingbesluit Schiphol (LIB) ter vaststelling aan de Koning aangeboden. Het besluit treedt per 1 januari 2018 in werking. Dat betekent dat er weer gebouwd kan worden in de nabijheid van Schiphol.

 • Johan Remkes neemt boek commissaris van de Koning Roel de Wit in ontvangst

  18 oktober 2017

  Johan Remkes neemt boek commissaris van de Koning Roel de Wit in ontvangst Commissaris van de Koning Johan Remkes heeft vanmiddag in het Provinciehuis in Haarlem een boek in ontvangst genomen over R.J. de Wit, commissaris van de Koningin in Noord-Holland van 1976 tot 1992.

 • Provincie investeert ruim 2 miljoen in betere vaarverbindingen

  18 oktober 2017

  Provincie investeert ruim 2 miljoen in betere vaarverbindingen De provincie Noord-Holland trekt ruim 2 miljoen euro uit voor het verbeteren van een aantal recreatieve vaarverbindingen. Verschillende bruggen en sluizen worden aangepakt. Hierdoor wordt het middendeel van de ’s-Gravelandse Vaart weer geschikt om op te varen, en blijven de Wijde Wormerringvaart en de verbinding Rustenburg - Verlaat goed bevaarbaar. Verder verbetert de provincie de onderdoorgang van de Dijksbrug bij Monnickendam. Ook komt er een onderzoek (MER) naar een nieuwe vaarverbinding tussen de Wijde Blik en de Loosdrechtse Plassen.

 • Onderzoek naar brug bij Burgervlotbrug

  18 oktober 2017

  Onderzoek naar brug bij Burgervlotbrug Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zien af van een nieuwe brug over het Noordhollandsch Kanaal ter hoogte van Burgervlotbrug in de gemeente Schagen. Onderzoek naar een mogelijke nieuwe brug heeft aangetoond dat de kosten voor de aanleg en het onderhoud van een nieuwe brug niet opwegen tegen de voordelen die het zou opleveren.

 • Groene ideeën gezocht voor bedrijventerreinen

  18 oktober 2017

  Groene ideeën gezocht voor bedrijventerreinen Bedrijvig Groen is een prijsvraag van de provincie Noord-Holland om bedrijventerreinen groener en aantrekkelijker te maken. Iedere Noord-Hollander met een groen idee voor bedrijventerreinen kan deze indienen bij de provincie. De drie beste ideeën worden op kosten van de provincie uitgevoerd.

 • Natuurbrug Zeepoort genomineerd voor Betonprijs 2017

  17 oktober 2017

  Natuurbrug Zeepoort genomineerd voor Betonprijs 2017 De natuurbrug Zeepoort in Bloemendaal is genomineerd voor de Betonprijs 2017. De Betonprijs is een tweejaarlijkse prijs voor projecten waarbij beton op een bijzondere wijze is toegepast.

 • Herstelwerkzaamheden toe- en afritten Ring Alkmaar: 18 tot en met 21 oktober

  17 oktober 2017

  Herstelwerkzaamheden toe- en afritten Ring Alkmaar: 18 tot en met 21 oktober De provincie Noord-Holland verricht van woensdag 18 oktober tot en met zaterdag 21 oktober 2017 herstelwerkzaamheden aan de toe- en afritten van de Ring Alkmaar. Dit gebeurt ’s avonds en ’s nachts tussen 20.00 uur en 05.00 uur.

 • Huis van Hilde viert verjaardag met Vikingenspektakel

  16 oktober 2017

  Huis van Hilde viert verjaardag met Vikingenspektakel opsomming Hilde viert voor de tweede keer haar verjaardag. Dit jaar met een Vikingenspektakel in en voor archeologiecentrum Huis van Hilde.

 • Terugkoppeling Stuurgroep Duinpolderweg 12 oktober 2017

  13 oktober 2017

  Terugkoppeling Stuurgroep Duinpolderweg 12 oktober 2017 De stuurgroep Duinpolderweg koppelt via de projectwebsite terug wat er is besproken over stukken die naar Gedeputeerde Staten gaan. De stukken worden openbaar op het moment dat deze naar de Provinciale Statencommissies worden verzonden.

 • Provinciale Staten bezoeken Europese Week van regio’s en steden

  13 oktober 2017

  Provinciale Staten bezoeken Europese Week van regio’s en steden Tijdens de Open Days van het Comité van de Regio's bezochten de Statenleden van het Coördinatie Overleg Europa (COE) Brussel om met eigen ogen te zien op wat voor manieren er wordt samengewerkt. Onder meer door deel te nemen aan de workshops en door met invloedrijke Brusselaars te spreken.

 • Klein deel Kanaaldijk West in Abcoude dicht voor auto’s

  12 oktober 2017

  panorama_kanaaldijk_v06_web2 Van maandag 23 oktober 7.00 uur tot en met vrijdag 17 november 17.00 uur is een deel van Kanaaldijk West in Abcoude afgesloten voor autoverkeer. De afsluiting is nodig voor de bouw van de fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal.

 • Nieuwe toekomst voor monumenten? Provincie helpt eigenaren op weg

  12 oktober 2017

  Nieuwe toekomst voor monumenten? De provincie helpt eigenaren op weg De provincie Noord-Holland helpt eigenaren van monumenten op weg om een nieuwe bestemming voor erfgoed te vinden. 2 nieuwe instrumenten waar eigenaren gebruik van kunnen maken zijn het Fonds Herbestemming en een handboek crowdfunding voor erfgoed.

 • Willem Bontekoestraat weer vrij van werkzaamheden

  12 oktober 2017

  Willem Bontekoestraat weer vrij van werkzaamheden De aanleg van het bergingsbassin in de Willem Bontekoestraat in Hilversum is klaar. De straat is weer opengesteld voor verkeer. De bergingskelder gaat op termijn het rioolstelsel vervangen dat in de Oosterengweg ligt. De rioolbuis moet daar weg moet om plaats te maken voor de nieuwe spooronderdoorgang, die onderdeel is van het project HOV in ‘t Gooi. Het werk dat afgelopen juni van start ging, verliep voorspoedig.

 • TU Delft test nieuwe technologieën op Noord-Hollandse wegen

  12 oktober 2017

  TU Delft test nieuwe technologieën op Noord-Hollandse wegen, onderzoek Asfalt dat tot 5 keer langer meegaat en zelfherstellend beton. Zo maar wat nieuwe technologieën waar de TU Delft onderzoek naar doet. De provincie Noord-Holland gaat deze technologieën samen met de TU Delft in de praktijk testen.

 • Belangrijke stap in voortgang project N23 Westfrisiaweg

  12 oktober 2017

  Belangrijke stap in voortgang project N23 Westfrisiaweg Gedeputeerde Elisabeth Post plaatste woensdag 11 oktober een geleiderail bij de N23 Westfrisiaweg. Een belangrijke stap op weg naar de afronding van het project N23 Westfrisiaweg. Vanaf half oktober rijdt hier het verkeer tussen de A7 Hoorn Noord en De Strip op een nieuw deel van de weg. Onder andere bestuurders uit omliggende gemeenten waren aanwezig bij dit gedenkwaardige moment.

 • Gemeenteraad Heiloo stelt bestemmingsplan aansluiting A9 vast

  11 oktober 2017

  Gemeenteraad Heiloo stelt bestemmingsplan aansluiting A9 vast De gemeenteraad van Heiloo heeft tijdens de extra raadsvergadering op 10 oktober ingestemd met de aanleg van de nieuwe aansluiting op de A9 bij Heiloo. Een meerderheid in de raad is van mening dat de aansluiting A9 belangrijk is om de bereikbaarheid van Heiloo, Castricum en omgeving te behouden.

 • Gein Noord (Driemond) donderdagochtend 12 oktober afgesloten

  11 oktober 2017

  Gein Noord (Driemond) donderdagochtend 12 oktober afgesloten Vanwege werkzaamheden aan de ondergrondse kabels en leidingen is de aansluiting tussen Gein Zuid (huisnummer 60) en de Provincialeweg (N236) op 12 oktober van 09.00 tot 11.00 uur afgesloten voor al het verkeer.

 • Kavelruil van 310 ha in Wieringermeer

  11 oktober 2017

  Kavelruil van 310 ha in Wieringermeer Een ruil van 310 hectare grond. Daarover willen 10 boeren, de provincie Noord-Holland, het Rijk en Nuon afspraken maken. Het is de grootste kavelruil in het voormalige Wieringerrandmeergebied.

 • Nationale Archeologiedagen: ontdek de schatkamer onder onze voeten

  11 oktober 2017

  Nationale Archeologiedagen: ontdek de schatkamer onder onze voeten Tijdens de Nationale Archeologiedagen in het weekend van 13, 14 en 15 oktober kan iedereen ontdekken wat er allemaal in de Nederlandse bodem zit en zat. Ook in Noord-Holland!

 • Regenboogvlag wederom in top bij provincie

  11 oktober 2017

  Regenboogvlag wederom in top bij provincie Over de hele wereld is het vandaag, 11 oktober, Coming-outdag, oftewel kom-uit-de-kast-dag. Daarom hees gedeputeerde Adnan Tekin vanochtend de regenboogvlag bij het Provinciehuis. Ook op andere provincielocaties wappert de vlag.

 • Realisatie natuurgebied Waalenburg op Texel binnenkort van start

  10 oktober 2017

  Realisatie natuurgebied Waalenburg op Texel binnenkort van start Na een lange periode van voorbereiding kan binnenkort de realisatie van natuurgebied Waalenburg van start.

 • Omgevingswet treedt 1 januari 2021 in werking

  10 oktober 2017

  Omgevingswet treedt 1 januari 2021 in werking De nieuwe datum van inwerkingtreding van de Omgevingswet is 1 januari 2021. Deze datum heeft minister Schultz van Haegen in overleg met de provincies, gemeenten en waterschappen vastgesteld.

 • PS vergaderen over Noord-Holland in 2050

  10 oktober 2017

  PS vergaderen over Noord-Holland in 2050 Tijdens de extra vergadering van Provinciale Staten (PS) op 9 oktober over de omgevingsvisie hebben alle politieke partijen aangegeven hoe de provincie er uit moet zien in 2050.

 • Provincie Noord-Holland gaat voor verdere verduurzaming eigen organisatie

  10 oktober 2017

  Provincie Noord-Holland gaat voor verdere verduurzaming eigen organisatie Opsomming Een duurzaam Noord-Holland betekent ook een omslag naar een meer duurzame provinciale organisatie.

 • Verkeerssituatie kruising Wogmergouw-Hoornseweg N302 in Zwaag wijzigt tot eind 2018

  10 oktober 2017

  Verkeerssituatie kruising Wogmergouw-Hoornseweg N203 in Zwaag wijzigt tot eind 2018 Opsomming Vanaf vrijdagavond 20 oktober 21.00 uur tot eind 2018 wijzigt de verkeerssituatie bij de N302 kruising Wogmergouw - Hoornseweg in Zwaag.

 • PS houden 1 minuut stilte voor burgemeester Van der Laan

  09 oktober 2017

  PS houden 1 minuut stilte voor burgemeester Van der Laan De Statenvergadering is maandag 9 oktober gestart met een korte herdenking aan de vorige week overleden burgemeester Eberhard van der Laan.

 • Zenderonderzoek schieraal Noordzeekanaal

  09 oktober 2017

  Zenderonderzoek schieraal Noordzeekanaal Elke winter trekken meer dan honderdduizend schieralen (volwassen palingen) vanuit de polders rondom het Noordzeekanaal naar de Noordzee.

 • Renovatie Bomerbrug in gemeente Hollands Kroon

  09 oktober 2017

  Renovatie bomerbrug in Gemeente Hollands Kroon De provincie Noord-Holland heeft op 28 september de brugdelen van de Bomerbrug in de Oosterweg, gemeente Hollands Kroon geplaatst.

 • Aanmelden kan nog voor Dag van de Herbestemming 2017

  06 oktober 2017

  Aanmelden kan nog voor Dag van de Herbestemming 2017 De Dag van de Herbestemming vindt dit jaar plaats op donderdag 12 oktober.

 • Reactie Johan Remkes op overlijden burgemeester Van der Laan

  06 oktober 2017

  Reactie Johan Remkes op overlijden burgemeester Van der Laan Vanmorgen maakte de gemeente Amsterdam bekend dat burgemeester Eberhard van der Laan is overleden. Hij werd 62 jaar. Van der Laan was al een tijd ziek en legde op 18 september zijn taken als burgemeester neer.

 • Bijna 17 miljoen voor aantrekkelijke en toegankelijke stationsgebieden

  05 oktober 2017

  Bijna 17 miljoen voor aantrekkelijke en toegankelijke stationsgebieden Stationsgebieden in Noord-Holland aantrekkelijker en beter toegankelijk maken. Daarvoor stellen Gedeputeerde Staten bijna 17 miljoen beschikbaar.

 • Bekijk fietspad N208 door VR-bril

  05 oktober 2017

  Bekijk fietspad N208 door VR-bril Bezoekers van de inloopavond op 3 oktober konden het toekomstige fietspad langs de randweg van Haarlem (N208) bekijken in virtual reality (VR). De provincie had de avond georganiseerd om belangstellenden bij te praten over de plannen voor het fietspad.

 • Herstelwerkzaamheden Ring Alkmaar 4 t/m 6 oktober opgeschort

  04 oktober 2017

  Herstelwerkzaamheden Ring Alkmaar 4 t/m 6 oktober opgeschort De aangekondigde herstelwerkzaamheden aan de toe- en afritten van de Ring Alkmaar, die stonden gepland voor woensdag 4 oktober tot en met vrijdag 6 oktober 2017 tussen 20.00 uur en 05.00 uur, zijn opgeschort.

 • Gerestaureerd Fort bij Krommeniedijk geopend door Prof. mr. Pieter van Vollenhoven

  04 oktober 2017

  Gerestaureerd Fort bij Krommeniedijk geopend door Prof. mr. Pieter van Vollenhoven Hoog bezoek in Laag-Holland: Professor Mr. Pieter van Vollenhoven, ambassadeur van de Stelling van Amsterdam, opent het gerestaureerde en herbestemde Fort K’IJK bij Krommeniedijk.

 • Windparken Amsterdam: Definitieve vergunningen voor Havenwind en Nieuwe Hemweg

  04 oktober 2017

  Windparken Amsterdam: Definitieve vergunningen voor Havenwind en Nieuwe Hemweg 2 De provincie Noord-Holland heeft besloten de definitieve vergunningen te verlenen voor de windparken Havenwind en Nieuwe Hemweg in Amsterdam.

 • Renovatie Scheidersbrug en Braakbrug in Hollands Kroon

  04 oktober 2017

  Renovatie Scheidersbrug en Braakbrug in Hollands Kroon Opsomming De provincie Noord-Holland heeft de renovatie van de Scheidersbrug in Winkel, gemeente Hollands Kroon afgerond.

 • Nieuwsupdate HOV in ’t Gooi week 40

  04 oktober 2017

  Nieuwsupdate HOV in ’t Gooi week 40 Afgelopen zomer is verder gewerkt aan de aanleg van het bergingsbassin aan de Willem Bontekoestraat en werd de aanbesteding voor het deelproject Laren-Hilversum voorbereid.

 • Kies een boom voor Broek in Waterland

  04 oktober 2017

  Kies een boom voor Broek in Waterland Provincie Noord-Holland wil de bewoners van Broek in Waterland graag in de gelegenheid stellen zelf te bepalen welke boomsoort terug kan worden geplant bij de bushalte Dorp (N247).

 • Weekendwerkzaamheden rotonde Lokkemientjeweg bij Edam

  04 oktober 2017

  Weekendwerkzaamheden rotonde Lokkemientjeweg bij Edam Van vrijdag 6 oktober 20.00 uur tot maandag 9 oktober 05.00 uur wordt de rotonde Lokkemientjeweg, aan de noordkant van Edam, vernieuwd.

 • Volg 9 oktober live PS-debat over koers omgevingsvisie

  04 oktober 2017

  Volg 9 oktober live PS-debat over koers omgevingsvisie Provinciale Staten voeren maandag 9 oktober om 13.00 uur een richtinggevend debat over de koers van de omgevingsvisie.

 • Besluiten Provinciale Staten 2 oktober 2017

  04 oktober 2017

  Besluiten Provinciale Staten 2 oktober 2017 Opsomming Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland geven groen licht voor de windparken Nieuwe Hemweg en Havenwind, de zomernota en de begroting van de Metropoolregio Amsterdam. Ook hebben ze de toekomst van het Groene Hart besproken.

 • Alle neuzen richting Oostpoort

  04 oktober 2017

  Alle neuzen richting Oostpoort Opsomming Een gevarieerde groep Haarlemmers onderzoekt de kansen voor het gebied rondom station Spaarnwoude. Dit knooppunt Oostpoort ligt gunstig en biedt tal van mogelijkheden voor de stad.

 • Industrie Noordzeekanaalgebied in de schijnwerpers

  03 oktober 2017

  Industrie Noordzeekanaalgebied in de schijnwerpers Opsomming In de herfstvakantie, van vrijdag 20 tot en met zondag 29 oktober, vinden in Beverwijk, IJmuiden en Zaanstad tal van activiteiten plaats in het teken van de Week van de Industriecultuur.

 • Documentaire 'Krayenhoff keert terug' verhaalt over de Stelling

  03 oktober 2017

  Documentaire 'Krayenhoff keert terug' verhaalt over de Stelling Opsomming 'Krayenhoff keert terug' vertelt het verhaal van de Stelling van Amsterdam via de historische figuur Krayenhoff, de grondlegger van deze waterlinie.

 • Verkeer over nieuwe delen N23 Westfrisiaweg

  03 oktober 2017

  Verkeer over nieuwe delen N23 Westfrisiaweg Opsomming Vanaf de tweede helft van oktober 2017 gaat het verkeer tussen de A7 bij Hoorn-Noord en De Strip in Zwaag over grote delen van de nieuwe N23 Westfrisiaweg rijden.

 • Kijkmiddag fietsbrug Nigtevecht op 20 oktober

  02 oktober 2017

  Kijkmiddag fietsbrug Nigtevecht op 20 oktober Opsomming De hoofdoverspanning van de fietsbrug is klaar. Op vrijdag 20 oktober van 16.00 tot 18.30 uur stelt aannemer Ballast Nedam het bouwterrein van de fietsbrug op De Punt open voor kijkers.