PS bezoeken kust tussen Camperduin en Callantsoog

In het gebied rondom de kust tussen Camperduin, Petten en Callantsoog werkt de provincie Noord-Holland samen met gemeenten, natuurorganisaties en ondernemers aan een groot aantal projecten zoals fiets- en wandelroutes, uitkijkpunten, strandopgangen en nieuwe natuur.

Dit alles onder de noemer 'Kust op Kracht'. Met als resultaat een aantrekkelijke kust. Door te investeren in toerisme, recreatie en natuur wordt de regio economisch sterker gemaakt. Eerder hebben Rijkswaterstaat, Hoogheemraadschap en provincie gewerkt aan de veiligheid van de kust tussen Camperduin en Callantsoog. De kust is veilig door de verbreding van het strand en de aanleg van nieuwe duinen. Nu is het tijd om het landschap mooier te maken. 

Noord-Hollandse Statenleden op bezoek de kust bij Petten
Noord-Hollandse Statenleden bezoeken de kust bij Petten.

Kust op kracht

Provinciale Staten hebben voor het veilig en mooier maken van de kust € 10 miljoen beschikbaar gesteld. De realisatie van in totaal 65 projecten is in volle gang. Hiervan zullen 44 projecten aan het einde van dit jaar grotendeels afgerond zijn. De rest van de projecten is eind 2018 gereed. De Statenleden willen graag het resultaat met eigen ogen aanschouwen en bezoeken vanmiddag samen met vertegenwoordigers van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Natuurmonumenten, de gemeenten Schagen en Bergen en enkele ondernemers het uitkijkpunt Callantsoog, dorpsplein Petten, infocentrum Zand tegen Zee, natuurreservaat de Putten en de strandopgangen en Lagune bij Camperduin. 

Noord-Hollandse Statenleden bezoeken natuurreservaat De Putten
Natuurreservaat De Putten.