September 2017

 • Ethiek tentoonstellen menselijke resten onderwerp van Hilde-lezing

  19 september 2017

  Ethiek tentoonstellen menselijke resten onderwerp van Hilde-lezing Opsomming Op donderdag 5 oktober geeft Liselotte Gertenbach in Huis van Hilde een lezing over de ethiek van het tentoonstellen van menselijke resten.

 • Reparatiewerkzaamheden Burgervlotbrug te Schagen van start

  19 september 2017

  Reparatiewerkzaamheden Burgervlotbrug te Schagen van start De komende dagen voert provincie Noord-Holland noodreparaties uit aan de Burgervlotbrug in Schagen. Onderzocht wordt of de brug weer open en dicht kan en gebruikt kan worden door (brom)fietsers en voetgangers. Dit zal in de loop van deze week duidelijk worden.

 • Provincie verduidelijkt regelgeving zonneparken

  19 september 2017

  Provincie verduidelijkt regelgeving zonneparken De kaders voor de aanleg van zonneparken zijn aangescherpt door de provincie. Voor het bouwen van zonneparken in Noord-Holland is verduidelijkt dat zonneparken ook naast dorpslinten ontwikkeld kunnen worden.

 • Natuurbrug Zeepoort: voor grote grazers en klein grut

  18 september 2017

  Natuurbrug Zeepoort: voor grote grazers en klein grut “Met behulp van deze natuurbrug ontstaat een natuurgebied van 7000 hectare, dat is heel bijzonder”, vertelt boswachter Jamie Jenner terwijl ze naar de fonkelnieuwe natuurbrug Zeepoort achter haar wijst. Zo’n 20 geïnteresseerden lopen vandaag met haar mee over de brug bij Bloemendaal. Het is de eerste en laatste keer: hierna is hij het domein van de dieren en planten.

 • Nachtelijke werkzaamheden Ring Alkmaar (N242) van 27 tot en met 30 september 2017

  18 september 2017

  Nachtelijke werkzaamheden Ring Alkmaar (N242) van 27 tot en met 30 september 2017 Opsomming De provincie Noord-Holland verricht van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 september 2017 tussen 20.00 en 04.00 uur werkzaamheden aan de Ring Alkmaar (N242) ter hoogte van het AZ-voetbalstadion.

 • Innovativiteit ten top bij ‘Hack the Road’

  18 september 2017

  Innovativiteit ten top bij ‘Hack the Road’ Opsomming 270 48 uur kregen de deelnemers van de hackathon ‘Hack the road’ om een systeem te bouwen waarmee verkeersinformatie van de provinciale wegen wordt overgebracht naar ‘slimme’ zelfrijdende auto’s.

 • Feestelijke opening Natuurbrug Zeepoort in Bloemendaal

  15 september 2017

  Feestelijke opening Natuurbrug Zeepoort in Bloemendaal De natuurbrug Zeepoort over de Zeeweg in Bloemendaal is klaar. Dat viert de provincie met alle betrokkenen én natuurliefhebbers. Vrijdag 15 september is de natuurbrug officieel geopend. Op zaterdag 16 september is er een publieksdag met allerlei gratis activiteiten voor jong en oud.

 • Planning werkzaamheden fietsbrug Nigtevecht aangepast

  15 september 2017

  Planning werkzaamheden fietsbrug Nigtevecht aangepast De provincies Noord-Holland en Utrecht werken aan een fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht. Deze wordt later opgeleverd dan verwacht.

 • SHIP heet 25.000e bezoeker welkom

  15 september 2017

  SHIP heet 25.000e bezoeker welkom - opsomming Het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) in IJmuiden heeft vrijdag, 15 september de 25.000e bezoeker verwelkomd. De heren Wijdogen en Mouthaan waren de gelukkigen.

 • Ruud van Wilgenburg benoemd tot hulpstrandvonder

  15 september 2017

  Hulpstrandvonder Velsen benoemd Ruud van Wilgenburg is donderdag 14 september door commissaris van de Koning Johan Remkes benoemd tot hulpstrandvonder in de gemeenten Velsen, Beverwijk en Heemskerk. Zijn werkgebied bestaat uit de kust van deze gemeenten ten noorden van de pieren in IJmuiden.

 • Tijdelijke pont Burgervlotbrug in Schagen

  14 september 2017

  Tijdelijke pont Burgervlotbrug in Schagen Sinds donderdagochtend 14 september kunnen fietsers en voetgangers met een pont naar de overkant ter hoogte van de Burgervlotbrug in Schagen. Het verkeer over de brug is sinds dinsdag gestremd wegens een aanvaring van een schip.

 • Werkzaamheden N244-N247 (Edam-Volendam)

  13 september 2017

  Werkzaamheden N244-N247 (Edam-Volendam) In september en oktober 2017 zijn er weekend- en nachtwerkzaamheden op de N244-N247. De aansluiting N244-N247 wordt definitief gemaakt: de tijdelijke rotonde wordt weer een kruising met verkeerslichten. Daarnaast wordt er grootonderhoud gedaan aan de N247 tussen de aansluiting N247 en de rotonde Singelweg. De werkzaamheden voeren we in fases uit. Na deze werkzaamheden is de aansluiting N244-N247 helemaal klaar.

 • Raad van State: Beroep windpark Midwoud ongegrond

  13 september 2017

  Raad van State: Beroep windpark Midwoud ongegrond Op 17 november 2016 heeft het college van Gedeputeerde Staten de aanvraag afgewezen voor een omgevingsvergunning voor de realisering van 6 windturbines op de locatie ten westen van de dorpskern Midwoud tussen de Broerdijk en de Oosterstraat in de gemeente Medemblik. Engie heeft hiertegen beroep aangetekend bij de Raad van State.

 • Windpark Westfrisia mag worden gebouwd

  13 september 2017

  Windpark Westfrisia mag worden gebouwd De Raad van State heeft de beroepen tegen de bouw van windpark Westfrisia deels niet-ontvankelijk en deels ongegrond verklaard. Het windpark, dat bestaat uit vijf turbines, mag worden gebouwen langs de Westfrisiaweg (N302) nabij Zwaagdijk in de gemeente Medemblik.

 • Tussenbalans gemeentelijke herindeling Gooi en Vechtstreek

  13 september 2017

  Tussenbalans gemeentelijke herindeling Gooi en Vechtstreek Gedeputeerde staten (GS) vragen aan een aantal gemeenten in de Gooi en Vechtstreek om nadere informatie over hun standpunten over bestuurlijke herindeling van de gemeenten in de regio.

 • Leerlingen bedenken oplossing voor Noord-Hollandse leegstaande kerken

  13 september 2017

  Leerlingen bedenken oplossing voor Noord-Hollandse leegstaande kerken “We hebben echt invloed.” Dat beseften de scholieren van het Hageveld College en Stedelijk Gymnasium uit Haarlem tijdens de Statencommissie Economie, Energie en Bestuur afgelopen 11 september. Hier werd hun oplossing voor leegstaande kerken in Noord-Holland – Adopteer een kerk – besproken door de aanwezige Statenleden.

 • Aanvaring Burgervlotbrug: verkeer gestremd

  12 september 2017

  Aanvaring Burgervlotbrug verkeer gestremd Dinsdagmiddag 12 september is een schip tegen de Burgervlotbrug in Schagen aangevaren. Het verkeer tussen de N9 en de Burgerweg is daardoor gestremd.

 • Blokgouw bij Volendam afgesloten van 15 tot 18 september

  12 september 2017

  Blokgouw bij Volendam afgesloten van 15 tot 19 september Vanwege werkzaamheden aan de N247 is de Blokgouw bij Volendam afgesloten van vrijdag 15 september om 20.00 uur tot maandag 18 september om 5.00 uur. Er kan er geen verkeer langs.

 • Statenleden over de verbinding A8-A9

  12 september 2017

  Statenleden over de verbinding A8-A9 Het ontbreken van een goede oost-westverbinding zorgt dagelijks voor files op de provinciale wegen N203 en N246. Dit leidt in Krommenie en Assendelft tot ernstige overlast zoals sluipverkeer, geluidshinder en een slechte luchtkwaliteit. Een betere verbinding tussen de A8 en A9 is van groot belang om deze problemen op te lossen.

 • Veel interesse voor ontwerp nieuwe busbaan

  12 september 2017

  Veel interesse voor ontwerp nieuwe busbaan 1 Ruim 150 ondernemers en inwoners uit Aalsmeer en omgeving bezochten maandag 11 september de inloopbijeenkomsten over de plannen van het project HOV Aalsmeer – Schiphol-Zuid.

 • Proef met OV-deelfiets bij busstation Huizen

  12 september 2017

  Proef met OV-deelfiets bij busstation Huizen 1 Reizigers kunnen vanaf 16 september een fiets huren bij het busstation in Huizen. Het gaat om een proef van een jaar. Tijdens de proef onderzoekt de provincie Noord-Holland of reizigers een deelfiets willen gebruiken vanaf een busstation en of daarmee het reizen met de bus aantrekkelijker wordt.

 • Maak Plaats! in Hong Kong

  12 september 2017

  Maak Plaats! in Hong Kong Paul Chorus van het programma OV-knooppunten was een van de sprekers op het congres ‘3rd Annual Transit-oriented Development congress Asia dat op 23 en 24 augustus plaatsvond in Hong Kong.

 • Verregaande ambities regio Noord-Holland Noord gepresenteerd

  11 september 2017

  Verregaande ambities regio Noord-Holland Noord gepresenteerd Opsomming Noord-Holland Noord heeft verregaande ambities om de regio de komende decennia uit te laten blinken op de economische speerpunten agri-food, energie, water en toerisme.

 • Provincie partner 3D Makers Zone Haarlem

  08 september 2017

  Provincie partner 3D Makers Zone Haarlem De provincie is een partnerschap aangegaan met de 3D Makers Zone in de Haarlemse Waarderpolder. Algemeen directeur Renée Bergkamp tekende 6 september 2017 een overeenkomst die de provincie het komende jaar als partner aan het innovatie-experimenteercentrum verbindt.

 • Scholieren mavo Duin en Kruidberg bezoeken Provinciale Staten

  07 september 2017

  Scholieren mavo Duin en Kruidberg bezoeken Provinciale Staten Yasmin Khoshknab (15) en Stef Jansen (16) bezochten woensdag 6 september met hun klas het provinciehuis van de provincie Noord-Holland. Beiden zitten op de Duin en Kruidbergmavo in Driehuis.

 • Inloopspreekuur Renovatie Braakbrug in gemeente Hollands Kroon

  07 september 2017

  Inloopspreekuur Renovatie Braakbrug in gemeente Hollands Kroon De provincie Noord-Holland start 4 oktober met de renovatie van de Braakbrug (de brug over de Braaksluis) in de Westfriesedijk in Lutjewinkel, gemeente Hollands Kroon. Het wegverkeer en de scheepvaart is ter hoogte van de Braakbrug gestremd. WaakSaam voert de werkzaamheden uit.

 • Nieuwe Beeldenroute leidt langs Paviljoen Welgelegen en Haarlemmerhout

  07 september 2017

  Nieuwe Beeldenroute leidt langs Paviljoen Welgelegen en Haarlemmerhout Jack van der Hoek, gedeputeerde Duurzaamheid, Bestuur en Cultuur van de provincie Noord-Holland en Jur Botter, wethouder WMO, Welzijn, Volksgezondheid, Cultuur en Vastgoed van de gemeente Haarlem onthullen op donderdag 14 september het kunstwerk ‘Samenwerking’ van Frank Rosen. Het kunstwerk maakt deel uit van een nieuwe Beeldenroute in de serie Haarlems beeld.

 • Begroting Noord-Holland 2018 online

  07 september 2017

  Begroting Noord-Holland 2018 online De begroting van de provincie Noord-Holland voor 2018 staat online. In de begroting staat wat de provincie in 2018 wil gaan doen en wat dat gaat kosten.

 • Vernieuwen rotonde Provincialeweg (N241) in Zijdewind, Hollands Kroon

  07 september 2017

  Vernieuwen rotonde Provincialeweg (N241) in Zijdewind, Hollands Kroon De provincie Noord-Holland vernieuwt de rotonde op de Provincialeweg (N241) ter hoogte van de Zandweg en Hartweg in Zijdewind, gemeente Hollands Kroon. De Zandweg is daardoor afgesloten voor autoverkeer tussen de N241 en de Havenstraat van 18 tot en met 29 september 2017.

 • Oplossing tegen trillingen bij Wilhelminasluis Zaandam

  07 september 2017

  Oplossing tegen trillingen bij Wilhelminasluis Zaandam Wanneer een groot schip vanaf de Zaan de Wilhelminasluis invaart kunnen trillingen ontstaan als het schip de kant raakt. De provincie Noord-Holland start deze week met een maatregel om de overlast weg te nemen. De werkzaamheden hiervoor duren naar verwachting 4 weken.

 • Nieuwe lezingenserie historie en archeologie in Huis van Hilde

  07 september 2017

  Nieuwe lezingenserie historie en archeologie in Huis van Hilde Onder de titel ‘Hilde kan me nog meer vertellen’ bieden de Stichting Oer-IJ en Huis van Hilde vanaf oktober 2017 een nieuwe serie van 8 lezingen. De lezingen worden gehouden in het archeologiecentrum in Castricum, en bieden verdieping op verschillende thema’s uit de geschiedenis en archeologie van de regio. Vanzelfsprekend komen ook het ontstaan van het Oer-IJ en het landschap van Noord-Holland aan bod.

 • Aanbrengen slijtlaag op asfalt N246 in Assendelft

  06 september 2017

  Aanbrengen slijtlaag op asfalt N246 in Assendelft De provincie Noord-Holland houdt een proef waarbij ongeveer 900 meter van de N246 in Assendelft een slijtlaag krijgt. Dit is het deel tussen de Vaartdijk en de Zaandammerweg. Tijdens 3 nachten, van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 september 2017, zijn er tussen 19.00 uur en 06.00 uur werkzaamheden. De nacht van donderdag 14 september op vrijdag 15 september is reserve.

 • Fons Hertog benoemd tot waarnemend burgemeester Huizen

  06 september 2017

  Burgemeesters Blaricum en Zandvoort wisselen tijdelijk van stoel In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Huizen heeft Johan Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland, met ingang van 1 november 2017 Fons Hertog benoemd tot waarnemend burgemeester.

 • Leeghwaterbrug: testen in de avond op 7 september

  06 september 2017

  Leeghwaterbrug: testen in de avond op 7 september Op donderdagavond 7 september 2017 gaat de aannemer proefdraaien met de brug richting Heerhugowaard. Dit start ongeveer rond 21.15 uur en duurt ongeveer een uur. De weg wordt om 21.00 uur afgesloten en is rond 22.30 uur weer open. Het verkeer wordt dan omgeleid.

 • September in het teken van Landschap en natuur

  06 september 2017

  September in het teken van Landschap en natuur Natuur en landschap staan de hele maand september in de schijnwerpers in Noord-Holland. Naast de Landschapstriënnale met ruim 50 activiteiten is er deze maand ook het MOOOISTE landschapsfestival, de nationale Natuurtop en de opening van de natuurbrug Zeepoort. Een maand vol excursies, tentoonstellingen en debatten.

 • Warmtenetten: een duurzaam alternatief voor aardgas

  06 september 2017

  Warmtenetten: een duurzaam alternatief voor aardgas TNO en ECN Duurzaam hebben in opdracht van het programma Warmte en Koude in de Metropoolregio Amsterdam uitgezocht hoe duurzaam de warmtebronnen in de warmtenetten van de regio Amsterdam zijn. Naar aanleiding van dit onderzoek is een CO2-ladder voor de warmtebronnen ontwikkeld om afnemers van warmte inzicht te geven in het nut van warmtenetten. In alle gevallen is de CV-ketel thuis het minst duurzaam, zelfs de restwarmte uit een kolencentrale is in dat opzicht een betere keuze.

 • De provincie Noord-Holland coördineert besluiten versterking Markermeerdijken

  06 september 2017

  De provincie Noord-Holland coördineert besluiten versterking Markeermeerdijken De provincie Noord-Holland coördineert de besluiten die nodig zijn voor de vergunningen en ontheffingen voor het project versterking Markermeerdijken tussen Hoorn en Amsterdam. Dit gebeurt op verzoek van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK).

 • Alle vergaderingen PS live te volgen

  06 september 2017

  Alle vergaderingen PS live te volgen Vanaf deze week kunt u alle politieke discussies van Provinciale Staten (PS) en de Statencommissies thuis of op de werkplek live volgen via deze website. Geen tijd om een vergadering live te volgen? De uitzending is later terug te bekijken.

 • Digitaal magazine buitenplaatsen ‘Anno 1609’

  06 september 2017

  Digitaal magazine buitenplaatsen ‘Anno 1609’ Speciaal voor Open Monumentendag stelde Oneindig Noord-Holland een digitaal magazine samen over een aantal prachtige buitenplaatsen in Noord-Holland en hun eigen unieke verhalen. In deze 'Anno 1609' zijn 8 van de mooiste Noord-Hollandse buitenplaatsen op een rijtje gezet, die onder andere te bezoeken zijn tijdens Open Monumentendag 2017.

 • Inloopbijeenkomsten Verbinding A8-A9 op 18 en 21 september

  05 september 2017

  Inloopbijeenkomsten Verbinding A8-A9 op 18 en 21 september In juli werden de onderzoeksresultaten van de planstudie Verbinding A8-A9 door Gedeputeerde Staten (GS) vrijgegeven voor inspraak. GS merkten nog geen alternatief aan als voorlopig voorkeursalternatief.

 • Provincie Noord-Holland telt mee met Nationale FietsTelweek 2017

  05 september 2017

  Provincie Noord-Holland telt mee met Nationale FietsTelweek 2017 De derde editie van de Nationale FietsTelweek, het grootste fietsonderzoek van Nederland, gaat maandag 18 september van start. Fietsers kunnen met het onderzoek meedoen door de gratis fietstel-app te downloaden. De app registreert vervolgens alle fietsbewegingen gedurende een week. De provincie Noord-Holland doet mee aan dit onderzoek.

 • Informatieavond over groot onderhoud aan de weg naar Marken (N518)

  05 september 2017

  Informatieavond over groot onderhoud aan de weg naar Marken (N518) De provincie Noord-Holland organiseert op donderdag 14 september een informatieavond over het groot onderhoud aan de N518 tussen Monnickendam en Marken. De werkzaamheden zijn van 2 tot en met 29 oktober 2017 en bestaan uit het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag, bermverharding in krappe bochten en parkeerhavens verwijderen en ombouwen.

 • Praktijkconferentie zonne-energie Noord-Holland

  05 september 2017

  Praktijkconferentie zonne-energie Noord-Holland In 2050 moet al onze energie duurzaam opgewekt worden. In de transitie van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie heeft 'zon' de toekomst! Zonne-energie is onmisbaar en zit in de lift. Het zijn al lang niet meer alleen de traditionele blauwe panelen op daken.

 • Noord-Holland groen en leefbaar houden

  05 september 2017

  Noord-Holland groen en leefbaar houden Statenleden bezochten samen met enkele natuurbeheerders het Wormer- en Jisperveld. De druk op de groene gebieden in Noord-Holland neemt toe. De bevolking groeit, het aantal toeristen stijgt en er is meer behoefte aan ruimte voor recreatie.

 • Start je toekomst als MRA-trainee

  04 september 2017

  Start je toekomst als MRA-trainee Vandaag start de werving voor nieuwe trainees voor de Metropoolregio Amsterdam (MRA). In het MRA-trainingsprogramma werkt de provincie met 9 andere overheidsorganisaties samen.

 • Publieksdag natuurbrug Zeepoort in bezoekerscentrum De Kennemerduinen

  04 september 2017

  Publieksdag natuurbrug Zeepoort in bezoekerscentrum De Kennemerduinen Opsomming De natuurbrug Zeepoort over de Zeeweg in Overveen, Bloemendaal, is klaar. Om de opening en de overdracht van de provincie Noord-Holland aan beheerder PWN te vieren is er bij het bezoekerscentrum De Kennemerduinen een publieksdag georganiseerd.

 • Werkzaamheden Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar geven week langer hinder voor scheepvaart

  01 september 2017

  Werkzaamheden Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar geven week langer hinder voor scheepvaart De provincie Noord-Holland voert ingrijpende werkzaamheden uit aan de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar tot eind 2018. De klep van de brug richting Heerhugowaard is afgelopen weekend vervangen. De montage van het bewegingswerk kost meer tijd dan verwacht.

 • Hamming nieuwe burgemeester Zaanstad

  01 september 2017

  Burgemeesters Blaricum en Zandvoort wisselen tijdelijk van stoel Jan Hamming is benoemd tot burgemeester van Zaanstad. De benoeming gaat in op 27 september 2017.

 • Afsluiting Gooilandseweg (N236) tussen Weesp en Ankeveen

  01 september 2017

  Afsluiting Gooilandseweg (N236) tussen Weesp en Ankeveen De provincie Noord-Holland verbreedt de Gooilandseweg (N236) en vervangt de kruisingen bij de Lage Klompweg en de Dammerweg door rotondes. Hierdoor is de N236 tussen Weesp en Ankeveen van vrijdag 15 september 20.00 uur tot maandag 25 september 5.00 uur afgesloten.