Aantal afsluitingen Oostdijk (Heerhugowaard) en Obdammerdijk (Obdam)

(09 april 2018)

Voor diverse werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe landbouwbrug zijn de Oostdijk in Heerhugowaard en de Obdammerdijk in Obdam tussen 18 april en 21 oktober 2018 een aantal periodes afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.

Landbouwbrug

Heijmans voert deze werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Noord-Holland, als onderdeel van het project N23 Westfrisiaweg.

Wat gaat er gebeuren?

De oude landbouwbrug wordt verwijderd en er worden heipalen in de grond aangebracht. Daarna wordt de nieuwe brug geplaatst. Na het aanleggen van de nieuwe brug krijgt de Obdammerdijk een nieuwe laag asfalt.

Verkeers- en geluidshinder

De werkzaamheden worden vanaf het water en via de weg uitgevoerd. De Oostdijk en de Obdammerdijk zijn in verschillende periodes afgesloten voor al het doorgaand verkeer.

Bewoners kunnen langs de afzetting hun woning bereiken. Het is mogelijk dat de omgeving de werkzaamheden hoort.

Wanneer zijn de werkzaamheden?

  • Van woensdag 18 april 06.00 uur tot en met zondag 21 oktober 2018 is de Obdammerdijk ter hoogte van de landbouwbrug en de brug naar Oostdijk afgesloten.
  • Van dinsdag 1 mei 06.00 uur tot en met vrijdag 4 mei 21.00 uur en maandag 28 mei 06.00 uur tot en met zondag 17 juni 21.00 uur is een gedeelte van de Oostdijk afgesloten.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

Situatie en afgesloten wegvak

Situatie en afgesloten wegvak

Omleidingsroutes 18 april tot en met 21 oktober 2018

Gemotoriseerd verkeer

gemotoriseerd verkeer april tm oktober
Klik op de plattegrond voor een vergroting

Doorgaand verkeer op de Obdammerdijk wordt omgeleid via de Dorpsstraat in Obdam. Verkeer op de Oostdijk maakt gebruik van de brug bij de Lutkedijk.

Fietsverkeer

Fietsverkeer
Klik op de plattegrond voor een vergroting

Fietsverkeer wordt omgeleid via de N507 en Dorpsstraat in Obdam. En via de fietsbrug over de Ringvaart en de noordelijker gelegen fiets-/voetgangersbrug.

Tijdens het weekend van 20 tot en met 23 april (tijdens werkzaamheden aan de Ringvaartbrug) worden fietsers weer tijdelijk via de Obdammerdijk en over de landbouwbrug geleid. Na het weekend gaat deze voorziening weer weg en kunnen fietsers gebruik maken van het fietspad op de Ringvaartbrug zelf.

Omleidingsroutes 1 tot en met 4 mei en 28 mei tot en met 17 juni 2018

Omleidingsroute gemotoriseerd verkeer

Gemotoriseerd verkeer mei tm juni

Klik op de plattegrond voor een vergroting

Doorgaand verkeer op de Obdammerdijk rijdt via de Dorpsstraat (Obdam). Verkeer op de Oostdijk rijdt via de Molenweg (Heerhugowaard).

Omleidingsroute fietsers

fietsverkeer mei tm juni
Klik op de plattegrond voor een vergroting

Fietsverkeer rijdt vanaf de Obdammerdijk en Oostdijk via de fietsbrug en Dorpsstraat (Obdam). Fietsers vanaf de Oostdijk rijden via de Molenweg en Krusemanlaan  (Heerhugowaard) naar de fietsbrug over de Ringvaart.