Afsluiting Noorderboekert-Noord in Zwaagdijk

(03 april 2018)

Aan de noordelijke rotonde Noorderboekert in Zwaagdijk vinden tussen 11 en 13 april 2018 werkzaamheden plaats. De noordelijke rotonde wordt afgebouwd, waardoor een deel van de Noorderboekert tussen de N302 en de Zwaagdijk afgesloten is voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de N302 en Zwaagdijk.

Afsluitingen van 11 tot en met 13 april

Bouwbedrijf Heijmans bouwt in opdracht van de provincie Noord-Holland van woensdag 11 april 06.00 uur tot en met vrijdag 13 april 21.00 uur aan de rotonde Noorderboekert. Tijdens de werkzaamheden wordt er geasfalteerd en wordt de noordelijke rotonde afgebouwd en aangesloten.

Omleidingen

De afslag op de zuidelijke rotonde Noorderboekert richting Zwaagdijk is, tussen de N302 en de Zwaagdijk, afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor het verkeer tussen Westwoud/N302 en de Zwaagdijk wordt een omleiding ingesteld via de Zwaagdijk. Het doorgaande verkeer op de N302 via de zuidelijke rotonde heeft gewoon doorgang en kan ook naar het zuiden afslaan richting Westwoud. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen gebruik blijven maken van de huidige routes.
 
De werkzaamheden gaan gepaard met enige geluidsoverlast.

Omleidingen Noorderboekert-Noord

Nieuwe wegdelen geopend

Op verzoek van de omgeving en gemeentes zijn de werkzaamheden aan de rotonde Noorderboekert naar voren gehaald in de planning, om stagnatie bij de zuidelijke rotonde te verminderen.
Na de werkzaamheden rijdt het verkeer net als aan de zuidzijde bij Noorderboekert, over de noordelijke op- en afritten en rotonde. Daartussen wordt dan nog verder gewerkt aan het viaduct en de hoofdrijbaan.

N23 Westfrisiaweg

Vanaf eind 2018 rijdt het verkeer tussen Alkmaar en Enkhuizen over de nieuwe N194 (Braken) en N307 (Westfrisiaweg). De provincie Noord-Holland zorgt in het project N23 Westfrisiaweg met haar partners voor deze nieuwe verbinding. Dit verbetert de doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de regio. Ook bevordert het de economie en werkgelegenheid. Bouwbedrijf Heijmans bouwt de weg.
Meer informatie op www.n23westfrisiaweg.nl.

Uitgelicht