Augustus 2018

 • Sint Maartensvlotbrug in Schagen eerder open

  (31 augustus 2018)

  Sint Maartensvlotbrug in Schagen eerder open De provincie Noord-Holland rondt aanstaande zondag 2 september de werkzaamheden aan de Sint Maartensvlotbrug in Schagen af – 1 dag eerder dan gepland.

 • Geef een klas op voor het provinciespel

  (31 augustus 2018)

  Geef een klas op voor het provinciespel Het provinciespel is een succes in Noord-Holland. Scholen en docenten kunnen klassen daarom weer aanmelden voor dit interactieve spelprogramma. Scholieren spelen hierbij de rol van een provinciaal politicus.

 • Grondtransporten in natuurgebied Waalenburg op Texel gestart

  (31 augustus 2018)

  Grondtransporten in natuurgebied Waalenburg op Texel gestart De provincie Noord-Holland is deze week gestart met de grondtransporten in natuurgebied Waalenburg. Combinatie Tessel voert de werkzaamheden uit.

 • Gratis kunsttaxatie in provinciehuis tijdens Open Monumentendagen

  (31 augustus 2018)

  Gratis kunsttaxatie in provinciehuis tijdens Open Monumentendagen Update: wegens grote belangstelling is aanmelden voor de kunsttaxatie helaas niet meer mogelijk.

  Wie twijfels heeft of een kunstwerk kunst of kitsch is, kan op zaterdag 8 september uitsluitsel krijgen in Paviljoen Welgelegen, het provinciehuis van Noord-Holland in Haarlem. Willem de Winter en Pieter Jorissen, bekend van het tv-programma Tussen Kunst en Kitsch, taxeren dan gratis kunstwerken.

 • Rijk en provincie besluiten positief over Pallas

  (29 augustus 2018)

  Rijk en provincie besluiten positief over Pallas Rijk en provincie committeerden zich in 2012 om gezamenlijk € 80 miljoen beschikbaar te stellen voor een nieuwe onderzoeksreactor Pallas in Petten.

 • Avond- en nachtwerkzaamheden N246 en Beatrixbrug

  (29 augustus 2018)

  Avond- en nachtwerkzaamheden N246 en Beatrixbrug_foto Het beweegbare brugdek van de tijdelijke brug is in het weekend van 25 augustus gemonteerd. In de nachten van 5, 6 en 7 september voert de provincie Noord-Holland werkzaamheden uit om de aansluiting van de N246 op de tijdelijke brug mogelijk te maken.

 • Versterking Markermeerdijken stap dichterbij

  (29 augustus 2018)

  Versterking Markermeerdijken stap dichterbij Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland willen een omgevingsvergunning verlenen aan het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier voor de versterking van de Markermeerdijken tussen Hoorn en Amsterdam. GS hebben aan Provinciale Staten (PS) gevraagd hiervoor een ‘verklaring van geen bedenkingen' af te geven.

 • Iepen gekapt langs N246

  (29 augustus 2018)

  Iepen gekapt langs N246 Langs de N246, bij tuincentrum Jansen, zijn dinsdag 28 augustus 5 dode iepen gekapt. De bomen waren besmet met de iepenziekte en zijn gekapt om verdere verspreiding van de ziekte tegen te gaan. Dit voorkomt ook dat de bomen omvallen of (grote) takken loslaten.

 • Gooise monumenten 8 september in spotlights Toekomst van Toen

  (29 augustus 2018)

  Gooise monumenten 8 september in spotlights Toekomst van Toen Afbeelding Verleden, heden en toekomst komen zaterdag 8 september samen in de Grote Kerk Naarden, de Clemenskerk Hilversum, het Muziekcentrum van de Omroep, de Dorpskerk Blaricum en de Hervormde Kerk ’s-Graveland. Vijf pop-up evenementen in vijf monumenten.

 • Afsluitingen bij de Oostergouw in Zwaag (N302)

  (29 augustus 2018)

  Afsluitingen bij de Oostergouw in Zwaag (N302)_foto Van donderdag 13 september tot en met maandag 8 oktober is de Oostergouw in Zwaag gefaseerd afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

 • Verruimde vaartijden veerpont Sint-Maartensvlotbrug

  (07 mei 2019)

  Verruimde vaartijden veerpont Sint-Maartensvlotbrug De provincie Noord-Holland verruimt de vaartijden van de tijdelijke veerpont bij de Sint-Maartensvlotbrug in Schagen. Op vrijdag en zaterdag vaart de pont tot 03.00 uur ’s nachts.

 • Feitenoverzicht landschapsplan Verbinding A8-A9/Stelling van Amsterdam

  (28 augustus 2018)

  Feitenoverzicht landschapsplan Verbinding A8-A9Stelling van Amsterdam Gedeputeerde Staten (GS) hebben in april een besluit genomen om samen met de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en Infrastructuur en Waterstaat (IenW) een landschapsplan te maken om het landschap rond werelderfgoed de Stelling van Amsterdam te herstellen en daarin de verbinding tussen de A8 en de A9 zo goed mogelijk in te passen.

 • Nieuwe expositie in provinciehuis: Still going strong

  (28 augustus 2018)

  Nieuwe expositie in provinciehuis: Still going strong Afbeelding De nieuwe Dreefexpositie Still going strong belicht de geschiedenis en huidige collectie van een instituut onder de kunstgaleries in Nederland: de Haarlemse kunsthandel E.J. van Wisselingh & Co die 180 jaar bestaat. Vanaf 7 september is deze tentoonstelling te zien in het provinciehuis van Noord-Holland.

 • Aanmelden voor kunsttaxatie van 8 september

  (07 september 2018)

  Update: wegens grote belangstelling is aanmelden voor de kunsttaxatie helaas niet meer mogelijk.

  Tijdens het Open Monumentenweekend kunt u op zaterdag 8 september in Paviljoen Welgelegen tussen 12.00 en 16.00 uur gratis kunst laten taxeren door Willem de Winter en Pieter Jorissen.

 • De scholen beginnen weer

  (28 augustus 2018)

  De scholen beginnen weer Afbeelding Volgende week openen de scholen in Noord-Holland weer hun deuren. Dat betekent veel groepen schoolgaande fietsers op de weg.

 • Landschapsfestival MOOOISTE in Eilandspolder

  (28 augustus 2018)

  Landschapsfestival MOOOISTE in Eilandspolder_Postma Bezoek zondag 16 september het landschapsfestival MOOOISTE in de Eilandspolder, vlakbij Alkmaar. Het hart van het festival is in Driehuizen.

 • Duikers inspecteren Wilhelminasluis

  (28 augustus 2018)

  Duikers inspecteren Wilhelminasluis Afbeelding Duikers hebben een onderwaterinspectie van de Wilhelminasluis uitgevoerd. De duikinspectie maakt deel uit van een bredere inspectie van de sluis op civieltechnisch, bouwkundig, elektrotechnisch en werktuigbouwkundig vlak.

 • Infocentrum september weer open

  (28 augustus 2018)

  Infocentrum september weer open Na een zomerstop van 6 weken gaat op woensdag 5 september Informatiecentrum HOV in ’t Gooi weer open voor publiek.

 • Beweegbaar deel tijdelijke Beatrixbrug (Westknollendam) ingehesen

  (27 augustus 2018)

  Beweegbaar deel tijdelijke Beatrixbrug (Westknollendam) ingehesen In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 augustus is de val ingehesen van de tijdelijke Beatrixbrug in Westknollendam.

 • Spoedreparatie Sint Maartensvlotbrug in Schagen

  (24 april 2019)

  Spoedreparatie Sint Maartensvlotbrug in Schagen - brug De provincie Noord-Holland start maandag 27 augustus 9.30 uur met de spoedreparatie van de Sint Maartensvlotbrug. De werkzaamheden worden gecombineerd met de geplande reparaties aan het wegdek en duren tot maandag 3 september 19.00 uur.

 • Noord-Holland wordt actieve regenboogprovincie

  (24 augustus 2018)

  Noord-Holland wordt actieve regenboogprovincie De provincie Noord-Holland draagt bij werving van nieuw personeel expliciet uit dat zij een inclusieve werkgever is. Iedereen, ongeacht achtergrond, is welkom om het eigen talent in te zetten.

 • Werkzaamheden N506 Hoorn – De Hout

  (23 augustus 2018)

  Werkzaamheden N506 Hoorn – De Hout De provincie Noord-Holland verricht van maandag 27 augustus tot en met vrijdag 7 september 2018 werkzaamheden op de N506.

 • Denk mee over de dijkversterking Den Helder – Den Oever

  (22 augustus 2018)

  Denk mee over de dijkversterking Den Helder – Den Oever Afbeelding De provincie Noord-Holland legt de zogenoemde Notitie Reikwijdte en Detailniveau m.e.r. (NRD) voor de dijkversterking tussen Den Helder en Den Oever 6 weken ter inzage vanaf 12 september 2018.

 • Arbeidsmarkt Noord-Holland vraagt actieve rol provincie

  (22 augustus 2018)

  Arbeidsmarkt Noord-Holland vraagt actieve rol provincien Afbeelding Er komen grote veranderingen aan op de arbeidsmarkt. Denk aan robotisering, toenemende technologische ontwikkelingen, demografische krimp en veranderende samenstelling van de bevolking.

 • Sint Maartensvlotbrug in Schagen gesloten voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton

  (22 augustus 2018)

  Sint Maartensvlotbrug in Schagen gesloten voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton Afbeelding Tijdens een routine onderhouds- en inspectieronde van de Sint Maartensvlotbrug in Schagen is gebleken dat een van de houten palen die het bewegingswerk van de brug ondersteunt in slechte staat is.

 • Correctie stremming Tapsloot Beatrixbrug (Westknollendam)

  (21 augustus 2018)

  Correctie stremming Tapsloot Beatrixbrug (Westknollendam) De Tapsloot bij de Beatrixbrug in Westknollendam is van 24 augustus 22.00 uur tot en met 27 augustus 6.00 uur gestremd voor alle vormen van scheepvaart.

 • Afsluiting noord-zuidverbinding tussen rotondes Noorderboekert in Zwaagdijk (N302)

  (20 augustus 2018)

  Noorderboekert_570 De doorgang onder de N302 bij de Noorderboekert in Zwaagdijk is van maandag 3 september tot en met maandag 24 september 2018 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er vinden werkzaamheden plaats voor de aanleg van het viaduct en er wordt geasfalteerd. Het verkeer tussen Westwoud en Zwaagdijk wordt omgeleid.

 • Noord-Holland en het water op de Uitmarkt

  (20 augustus 2018)

  Noord-Holland en het water op de Uitmarkt Afbeelding Kom tijdens de Uitmarkt (25 en 26 augustus) naar het paviljoen van de provincie Noord-Holland. Hier presenteert de provincie hoe water van vijand een bondgenoot werd.

 • Afrondende werkzaamheden rotonde en fietstunnel Spierdijk (N507)

  (20 augustus 2018)

  Afrondende werkzaamheden rotonde en fietstunnel Spierdijk (N507) Door werkzaamheden aan de toekomstige N194 (huidige N507) ter hoogte van de rotonde en fietstunnel in Spierdijk zijn de Spierdijkerweg-Zuid en de Spierdijkerweg-Noord van maandag 10 september tot en met maandag 8 oktober 2018 gefaseerd afgesloten.

 • Kom naar de opening fietsbrug en natuurverbinding Nigtevecht

  (17 augustus 2018)

  Kom naar de opening fietsbrug en natuurverbinding Nigtevecht De nieuwe fietsbrug en natuurverbinding bij Nigtevecht worden op vrijdagmiddag 7 september 2018 officieel geopend. Inwoners van Nigtevecht en Abcoude, jong en oud, zijn vanaf 16.30 uur van harte welkom. Lopend of met de fiets natuurlijk, niet met de auto.

 • Tapsloot Beatrixbrug (Westknollendam) voor scheepvaart gestremd

  (16 augustus 2018)

  Tapsloot Beatrixbrug (Westknollendam) voor scheepvaart gestremd De Tapsloot bij de Beatrixbrug in Westknollendam is van 24 augustus 20.00 uur tot en met 27 augustus 5.00 uur gestremd voor alle vormen van scheepvaart.

 • Vondst van de maand in Huis van Hilde: Schat uit Alkmaar

  (26 maart 2019)

  Vondst van de maand: Schat uit Alkmaar 570 Nu te zien in Huis van Hilde: een echte schat uit Alkmaar. De bijzondere vondst is nu te zien in het Museumcafé.

 • Noord-Hollanders willen open commissaris van de Koning

  (08 augustus 2018)

  Noord-Hollanders willen open commissaris van de Koning De inwoners van Noord-Holland willen liever een nieuwe commissaris van de Koning (cdK) die eerlijk en duidelijk is dan een die diplomatiek en bedachtzaam is. Ook vinden zij het belangrijk dat hij of zij open staat voor verandering. Verder willen veel mensen graag een vrouwelijke en open cdK. Dat blijkt uit de uitkomsten van de campagne #JouwcdK.

 • ‘Regionale samenwerking juist in landbouw noodzakelijk’

  (07 augustus 2018)

  P8062464 Vakgenoten ontmoeten en laten zien wat je doet: dat is al meer dan 100 jaar de gedachte achter de Landbouwshow Opmeer. En dat is nog steeds even belangrijk, zeggen de deelnemers en bezoekers.

 • Inschrijvingen GO!-NH lopen binnen

  (03 augustus 2018)

  Inschrijvingen GO!-NH lopen binnen De inschrijvingen voor de GO!-NH Accelerator Circulaire Economie stromen binnen. Allemaal innovatieve ideeën met de meest uiteenlopende onderwerpen, van producten voor kinderen tot en met nieuwe oplossingen ter vervanging van beton.

 • Maatregelen om bouwstop Leeghwaterbrug (N242) op te heffen

  (01 augustus 2018)

  Maatregelen om bouwstop Leeghwaterbrug (N242) op te heffen De provincie Noord-Holland treft maatregelen om de bouwstop voor de Leeghwaterbrug op te heffen, die op 15 mei 2018 is afgekondigd.

 • Start graafwerkzaamheden in natuurgebied Waalenburg op Texel

  (05 oktober 2018)

  Start graafwerkzaamheden in natuurgebied Waalenburg op Texel De provincie Noord-Holland start op woensdag 1 augustus met de werkzaamheden aan het watersysteem in natuurgebied Waalenburg op Texel. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Combinatie Tessel.