Afrondende werkzaamheden rotonde en fietstunnel Spierdijk (N507)

(20 augustus 2018)

Door werkzaamheden aan de toekomstige N194 (huidige N507) ter hoogte van de rotonde en fietstunnel in Spierdijk zijn de Spierdijkerweg-Zuid en de Spierdijkerweg-Noord van maandag 10 september tot en met maandag 8 oktober 2018 gefaseerd afgesloten.

Westfrisia

Tijdens deze afsluitingen is doorgaand gemotoriseerd verkeer niet mogelijk en wordt het verkeer omgeleid. Vanaf donderdag 20 september 2018 kan het verkeer weer gebruik maken van de rotonde en de fietstunnel.

Bouwbedrijf Heijmans voert deze werkzaamheden aan de toekomstige N194 uit in opdracht van de provincie Noord-Holland, als onderdeel van het project N23 Westfrisiaweg. De werkzaamheden kunnen verkeers- , geluids- en trillingshinder veroorzaken.

Wat gaat er gebeuren?

De rotonde Spierdijk is grotendeels klaar. De aannemer bouwt de definitieve aansluiting tussen de rotonde en de Spierdijkerweg en de aansluiting naar de fietstunnel. Voor deze aansluitingen worden onder meer asfalteringswerkzaamheden verricht.

Daarnaast wordt het fietspad tussen Wogmeer en Spierdijk opnieuw geasfalteerd.

Verkeershinder en omleidingsroutes


Spierdijkerweg-Zuid

Van maandag 10 september 6.00 uur tot en met donderdag 20 september 20.00 uur is de zuidzijde van het kruispunt bij Spierdijk afgesloten voor al het verkeer (gemotoriseerd-, (brom)fietsverkeer en voetgangers).

Na deze werkzaamheden is de fietstunnel open voor (brom)fietsers en voetgangers en rijdt het verkeer op de N507 over de rotonde, met uitzondering van de noordzijde van de rotonde richting Spierdijkerweg-Noord.

Hier gaat de aannemer verder met de definitieve aansluiting van de Spierdijkerweg-Noord op de rotonde.

Omleidingsroutes:

  • Verkeer in Spierdijk richting Ursem wordt omgeleid via de N507, Wogmeer en De Kolk (groene lijn)
  • Verkeer op de Spierdijkerweg-Zuid en De Goorn richting Spierdijk wordt omgeleid via De Burg en N507 (gele lijn)
  • Verkeer in Spierdijk dat de N507 wil oversteken richting de Spierdijkerweg-Zuid wordt omgeleid via de N507, De Burg en De Goorn (gele lijn)

Omleidingsroute afsluiting Spierdijkerweg-Zuid

Spierdijkerweg-Noord

Van donderdag 20 september 20.00 uur tot en met maandag 8 oktober 06.00 uur is de noordzijde van het kruispunt bij Spierdijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

(Brom)fietsers en voetgangers kunnen tijdens deze afsluiting gebruik maken van de nieuwe fietstunnel. Na deze werkzaamheden is de rotonde volledig toegankelijk voor alle verkeer.

Omleidingsroutes gemotoriseerd verkeer:

  • Verkeer op de N507 vanuit Avenhorn richting Opmeer wordt omgeleid via Wogmeer naar de Noord-Spierdijkerweg (blauwe lijn)
  • Verkeer op de N507 vanuit Avenhorn richting Spierdijk wordt omgeleid via Wogmeer en Verlaatstweg (gele  lijn)
  • Verkeer in Spierdijk richting Hoorn wordt omgeleid over de Bobeldijk en Sevendeelweg naar de N507 (lokaal verkeer, niet op kaart)
  • Verkeer op de N507 vanuit Heerhugowaard richting Spierdijk wordt omgeleid via het Westeinde, Sevendeelweg en Bobeldijk (lokaal verkeer, niet op kaart)
  • Verkeer in Spierdijk richting Heerhugowaard wordt omgeleid via de Verlaatsweg en Wogmeer naar de N507 (lokaal verkeer, niet op kaart)

 Omleiding 2

Fietspad langs de N507 tussen Spierdijk en Wogmeer

Van donderdag 20 september 2018 20.00 uur tot en met maandag 8 oktober 06.00 uur is het fietspad wegens asfaltwerkzaamheden afgesloten.

Omleidingsroutes (brom)fietsers (geen kaart):

  • (brom)fietsers op het fietspad langs de N507 richting Obdam worden omgeleid via de Spierdijkerweg door Spierdijk, over de Verlaatsweg en Wogmeer terug naar het fietspad langs de N507
  • (brom)fietsers op het fietspad langs de N507 komende vanuit Heerhugowaard richting Avenhorn, volgen bovenstaande route omgekeerd, over de Wogmeer, Verlaatsweg en Spierdijkerweg

Toekomstige verkeerssituatie

Bij de kruising van de toekomstige N194 (huidige N507) met de Spierdijkerweg komt een rotonde met twee rijstroken.

(Brom)fietsers op de Spierdijkerweg steken de toekomstige N194 niet langer over, maar gebruiken de nieuwe fietstunnel. Hier komt tevens een voetpad voor voetgangers.