Afsluiting noord-zuidverbinding tussen rotondes Noorderboekert in Zwaagdijk (N302)

(20 augustus 2018)

De doorgang onder de N302 bij de Noorderboekert in Zwaagdijk is van maandag 3 september tot en met maandag 24 september 2018 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er vinden werkzaamheden plaats voor de aanleg van het viaduct en er wordt geasfalteerd. Het verkeer tussen Westwoud en Zwaagdijk wordt omgeleid.

Luchtfoto Noorderboekert

Bouwbedrijf Heijmans voert deze werkzaamheden aan de toekomstige N307 uit in opdracht van de provincie Noord-Holland, als onderdeel van het project N23 Westfrisiaweg. De werkzaamheden kunnen verkeers- en geluidshinder veroorzaken.

Wat gaat er gebeuren?

De aannemer plaatst voorzetwanden voor de afwerking van de binnenkant van het viaduct en vervangt het asfalt tussen de rotondes. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren is de noord-zuidverbinding tussen de rotondes afgesloten.

Wanneer?

Maandag 3 september 06.00 uur tot en met maandag 24 september 2018 05.00 uur.

Verkeershinder

Er is geen gemotoriseerd verkeer mogelijk tussen de beide rotondes. Doorgaand verkeer op de rotondes van of naar de N302 wordt langs de werkzaamheden geleid. (Brom)fietsverkeer kan langs de werkzaamheden rijden.

Omleidingsroutes

  • Verkeer op de N302 vanuit Hoorn richting Zwaagdijk wordt omgeleid via De Strip.
  • Verkeer vanuit Westwoud richting Zwaagdijk wordt omgeleid via de N302 richting Enkhuizen en de Markerwaardweg.

Winkelcentrum Zwaagdijk is bereikbaar via de omleidingsroutes.

Omleidingsroutes Noorderboekert

Toekomstige situatie

De Noorderboekert wordt door rotondes verbonden met de toe- en afritten van de toekomstige N307 (huidige N302) . De N307 gaat via een viaduct over de Noorderboekert heen. Onder het viaduct komt aan beide kanten van de weg een vrijliggend fietspad.