Avond- en nachtwerkzaamheden N246 en Beatrixbrug

(29 augustus 2018)

Het beweegbare brugdek van de tijdelijke brug is in het weekend van 25 augustus gemonteerd. In de nachten van 5, 6 en 7 september voert de provincie Noord-Holland werkzaamheden uit om de aansluiting van de N246 op de tijdelijke brug mogelijk te maken.

Beatrixbrug

(Foto: Christiaan Spiekhout)

Woensdag 5 op 6 september

Van woensdagavond 20.00 uur tot donderdagmorgen 5.00 uur haalt de provincie oud asfalt en klinkers weg, om de volgende dag de weg naar de tijdelijke brug te asfalteren. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren, kan het verkeer van 20.00 uur tot 5.00 uur maar over één rijbaan. Tijdelijke verkeerslichten zorgen dat het verkeer om-en-om over de andere rijbaan kan rijden. Houd rekening met extra reistijd.

Donderdag 6 op 7 september

Donderdagavond 6 september vanaf 20.00 uur tot vrijdagochtend 7 september 5.00 uur vormt zich de aansluiting Starnmeerdijk-N246 en de aansluiting naar de tijdelijke Beatrixbrug. Om dit veilig te kunnen bouwen, rijdt het verkeer op de N246 weer om-en-om over één rijbaan. Tijdelijke verkeerslichten regelen het verkeer. Houd rekening met extra reistijd. De nieuwe aansluiting naar de Starnmeerdijk gaat nog niet open voor verkeer op 7 september.

Vrijdag 7 op 8 september

Van vrijdagavond 7 september 20.00 uur tot zaterdagmorgen 8 september 5.00 uur is de N246 afgesloten tussen de kruising N246 - Noorddijk en de afslag naar de Markervaart. Het verkeer richting Zaanstad, Purmerend of Alkmaar rijdt om via de A7 of A9. Het verkeer van en naar de Starnmeer rijdt via de Middelweg naar de N246 om daar via de A7 of A9 verder te rijden. Vanaf 8 september 5.00 uur rijdt het verkeer over de tijdelijke Beatrixbrug. De snelheidsbeperking van 50 km/u blijft ook gelden op de tijdelijke Beatrixbrug.

Omleiding

Omleidingen fietsers

In de nacht van 7 op 8 september wijzigt er niets voor de fietsers van en naar de Starnmeerdijk. Vanaf zaterdag 8 september 5.00 uur is het fietspad aan de oostzijde van de Beatrixbrug (kant Starnmeerdijk) definitief afgesloten. Vanaf dat moment gaan fietsers vanaf de Starnmeerdijk via de nieuwe aansluiting Starnmeerdijk-N246 met een verkeerslicht naar het fietspad langs de N246 richting Alkmaar of Zaandam en naar Westknollendam (via het bestaande fietstunneltje).

Uitgelicht