Gooise monumenten 8 september in spotlights Toekomst van Toen

(29 augustus 2018)

Verleden, heden en toekomst komen zaterdag 8 september samen in de Grote Kerk Naarden, de Clemenskerk Hilversum, het Muziekcentrum van de Omroep, de Dorpskerk Blaricum en de Hervormde Kerk ’s-Graveland. Vijf pop-up evenementen in vijf monumenten.

Hervormde Kerk van 's-Graveland
Hervormde Kerk 's-Graveland (Foto: Douwe van Essen)

Tijdens Open Monumentendag zet Toekomst van Toen de markante monumenten van 10.00 tot 17.00 uur in de spotlights met een gratis toegankelijk minifestival voor jong en oud.

Nieuwe rituelen

Open Monumentendag 2018 staat in het teken van ‘In Europa’. Toekomst van Toen, dat dit jaar in vier kerken en een pop-up kerk plaatsvindt, speelt hierop in met het thema ‘nieuwe rituelen’. Als er één monument is dat je overal in Europa tegenkomt is het wel de kerk. In kerken komen mensen samen, wordt gepreekt en gezongen, gebeden en gevierd. De manier waarop dit gebeurt is overal net even anders. Zo ontstaan rituelen en gebruiken. Toekomst van Toen plaatst de vijf monumenten van toen in de toekomst.

De provincie Noord-Holland is trots op haar monumenten en hecht veel waarde aan hun betekenis in verleden, heden en toekomst. De provincie laat daarom tijdens Toekomst van Toen graag zien hoe monumenten, die de afgelopen jaren hiervoor subsidie ontvingen, zijn gerestaureerd, gerenoveerd, en/of een nieuwe bestemming kregen.