Iepen gekapt langs N246

(29 augustus 2018)

Langs de N246, bij tuincentrum Jansen, zijn dinsdag 28 augustus 5 dode iepen gekapt. De bomen waren besmet met de iepenziekte en zijn gekapt om verdere verspreiding van de ziekte tegen te gaan. Dit voorkomt ook dat de bomen omvallen of (grote) takken loslaten.


Iepenziekte zorgt voor verwelking van takken. Uiteindelijk sterft de boom. De ziekte is zeer besmettelijk. Hij wordt overgebracht op de iep door de iepenspintkever, maar ook via het contact tussen de wortelstelsels van bomen.

Iepen

Nadat de provincie constateerde dat 5 besmette bomen langs de N246 stonden, is direct actie ondernomen. De bomen zijn gekapt en de restanten verbrand om verdere verspreiding van de ziekte tegen te gaan. De overige iepen worden in de gaten gehouden.

Informatie & vragen

Neem voor vragen en opmerkingen contact op met het Servicepunt Provincie Noord-Holland via het gratis telefoonnummer 0800 – 020 06 00 of stuur een e-mail naar servicepunt@noord-holland.nl. Daarnaast kunt u ook informatie vinden over de achtergrond van het project, de werkzaamheden en planning via Facebook.

Uitgelicht