Landschapsfestival MOOOISTE in Eilandspolder

(28 augustus 2018)

Bezoek zondag 16 september het landschapsfestival MOOOISTE in de Eilandspolder, vlakbij Alkmaar. Het hart van het festival is in Driehuizen.

Luister daar naar de mooiste verhalen van Arjan Postma, de bekende TV boswachter. Verken het gebied via een wandeling over bijzondere boerenlandpaadjes en vaar een stukje over De Lei. Neem de (klein)kinderen mee, want ook voor hen is er genoeg te doen.

Programmaonderdelen

Het festival duurt van 11:00 tot 17:00 uur en is voor jong en oud. De meeste activiteiten zijn gratis en aanmelden is niet nodig.

Een greep uit het programma:

  • Luister naar verhalen van Arjan Postma, de bekende TV boswachter op het schoolplein in Driehuizen.
  • Kinderen kunnen polsstokspringen, boogschieten, klimmen, vlechten, jam maken, timmeren en een evenwichtsparcours afleggen.
  • Maak een wandeling over bijzondere boerenlandpaadjes.
  • Maak een boottocht over De Lei.
  • Bekijk een dansvoorstelling op het water.
  • Proef streekproducten van de foodtrucks of maak je eigen smoothie.
  • Biologische melkveehouder Konijn geeft rondleidingen op de boerderij.
  • Op Tuinderij Welgelegen vertelt Siemjan over de historische kassen met onbespoten streekproducten.

Het volledige programma staat op de website van MOOOISTE . Bij slecht weer kan het programma aangepast worden.

Arjan Postma

Elk jaar een ander landschap

MOOOISTE is het 3e landschapsfestival uit een reeks van 4. Landschap Noord-Holland en provincie Noord-Holland lichten elk jaar een ander landschap uit. Gedeputeerde Adnan Tekin: “Na de duinen en wadden bij Den Helder, en de buitenplaatsen bij Heemstede, zijn nu de veenweiden aan de beurt. Het landschapsfestival is een mooie gelegenheid om te ontdekken hoe mooi Noord-Holland is. En dat mensen het weten te waarderen, blijkt wel uit het aantal bezoekers dat het festival vorig jaar opleverde: maar liefst 4.000!”. De provincie Noord-Holland is sponsor van MOOOISTE.

Eilandspolder

Het landschap was vroeger een eiland tussen de Noord-Hollandse meren Schermer en Beemster. In de Gouden Eeuw werd het gebied drooggelegd. De slootjes, het laaggelegen land, de kleine dorpjes en de droogmakerijen maken het tot een uniek gebied. In de zomer vind je hier de Grutto, een typisch Hollandse weidevogel. Ook plantenliefhebbers komen hier aan hun trekken, want de Eilandspolder huisvest onder andere trilveen, orchideeën en varens.

Polsstokhoogspringen