Spoedreparatie Sint Maartensvlotbrug in Schagen

(24 april 2019)

De provincie Noord-Holland start maandag 27 augustus 9.30 uur met de spoedreparatie van de Sint Maartensvlotbrug. De werkzaamheden worden gecombineerd met de geplande reparaties aan het wegdek en duren tot maandag 3 september 19.00 uur.

Tijdens de werkzaamheden is de brug is dan afgesloten voor alle verkeer. Voor (brom-)fietsers en voetgangers wordt een veerpont ingezet.

Gecombineerde werkzaamheden

Bij een routine-inspectieronde van de Sint Maartensvlotbrug werd eerder deze week geconstateerd dat een van de houten palen die het bewegingswerk ondersteunt in slechte staat is. De brug is sindsdien afgesloten voor landbouw- en vrachtverkeer zwaarder dan 3,5 ton. Maandag kan de spoedreparatie van start gaan, die wordt gecombineerd met het geplande onderhoud aan het wegdek.

Planning

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt de brug afgesloten voor al het verkeer van maandag 27 augustus 9.30 uur tot en met maandag 3 september 19.00 uur.

Bereikbaarheid

De omleidingsroute voor gemotoriseerd verkeer loopt via de Schoorldammerbrug en de Zijperbrug/Stolperbasculebrug. Voor (brom-)fietsers en voetgangers wordt een veerpont ingezet vanaf de noodsteigers bij de brug. De vaartijden zijn op werkdagen van 6.00 uur tot 21.00 uur, op vrijdag en zaterdag tot 22.00 uur en op zondag van 9.00 uur tot 21.00 uur.

Omleidingsroute

Het Noordhollandsch Kanaal wordt niet gestremd. Voor de scheepvaart geldt hinder van maximaal 30 minuten.

Meer informatie

Gebiedsaannemer WaakSaam voert de werkzaamheden uit. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland tot juni 2025 vaarwegen, wegen, kunstwerken, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland.

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 - 020 06 00 (gratis), mail naar servicepunt@noord-holland.nl of kijk op de nieuwspagina van WaakSaam.