Statenleden bestuderen warmtetransitie

(11 december 2018)

Hoe kunnen we de warmtevoorziening van woonwijken duurzaam maken? Wat zijn de gevolgen voor de energie-infrastructuur? Op deze vragen gingen Statenleden van de provincie Noord-Holland in bij hun werkbezoek aan de biomassacentrale van Stadsverwarming Purmerend en het Servicepunt Duurzame Energie.

De komende 30 jaar verandert de warmtevoorziening van woonwijken. Nu worden woningen nog voor 95% met aardgas verwarmd. In 2050 zal dat niet meer zo zijn. De energie-infrastructuur zal worden aangepast. Om hier meer inzicht in te krijgen bezochten Statenleden van de provincie Noord-Holland op maandag 10 december Purmerend.

Statenleden tijdens hun werkbezoek aan Stadsverwarming Purmerend

Stadsverwarming

Daar zagen zij hoe deze gemeente bewoners wil stimuleren om de warmtevoorziening te verduurzamen. Ze bezochten de Stadsverwarming Purmerend. Dat is een zelfstandig warmtebedrijf dat 75% van de woningen in Purmerend verwarmt met behulp van houtsnippers die door Staatsbosbeheer worden geleverd. Bij het provinciale Servicepunt Duurzame Energie gingen ze in gesprek over warmtetransitie.