Inloopbijeenkomst maatregelen omgeving Beatrixtunnel in Hilversum

22 februari 2018

In de zomer van 2018 wordt met verkeersmaatregelen de doorstroming op de kruising Schapenkamp-Prins Bernhardstraat-Beatrixtunnel en op de kruising Schapenkamp-Achterom in Hilversum verbeterd. Hierover houdt de provincie op donderdag 8 maart 2018 een inloopbijeenkomst.

De provincie treft maatregelen om de capaciteit en de verkeersveiligheid vergroten:

  • verbreden opstelstroken Prins Bernhardstraat, tussen Beatrixtunnel en Schapenkamp
  • verwijderen strook om linksaf te slaan op Schapenkamp richting Prins Bernhardstraat
    Let op: het verkeer vanaf de Langestraat en het Achterom richting Prins Bernhardstraat en omgeving bereikt dan de Prins Bernhardstraat via Schapenkamp en Groest
  • verlengen rijstrook Schapenkamp ter hoogte van het Achterom (zodat het verkeer richting Beatrixtunnel beter kan doorstromen)

Kruising in Hilversum
Foto: Koen van Engelen

Spoorwegonderdoorgang

De maatregelen zijn nodig om extra verkeer op te vangen van de toekomstige werkzaamheden op de Oosterengweg. Om daar - ter hoogte van de Oude Amersfoortseweg - een spoorwegonderdoorgang te bouwen, moet de Oosterengweg vanaf het vierde kwartaal van 2019 voor 2,5 jaar dicht voor alle verkeer. De komende periode wordt benut om alternatieve routes voor te bereiden op de verwachte extra verkeersdrukte.

Meer weten?

De inloopbijeenkomst is op donderdag 8 maart 2018 tussen 17.00 en 19.30 uur op het projectbureau van HOV in ‘t Gooi, Stationsplein 3 in Hilversum. U hoeft zich niet aan te melden maar kunt gewoon binnenlopen wanneer het u schikt. Wel even aanbellen en daarna met de trap of de lift naar de 3e verdieping.