Kap- en aanplantwerkzaamheden bij N520

12 februari 2018

In de periode van 26 februari tot en met 11 maart 2018 gaat de provincie Noord-Holland een aantal bomen kappen en aanplanten langs de oostkant van de Hoofdweg N520, tussen de Schipholweg en de Weg om de Noord.

De reden voor de bomenkap is dat de bomen zo dicht op elkaar staan dat ze elkaars groei belemmeren. Door de bomen om en om te kappen krijgen de bomen die blijven staan bovengronds en ondergronds meer groeiruimte. Ze kunnen zich daardoor beter ontwikkelen en hebben uiteindelijk een langere levensduur. Dit is veiliger. Als de boomkruinen elkaar niet raken, ontstaan er veel minder dode takken die moeten worden weggehaald. Door de bomenkap zijn op termijn de onderhoudskosten lager en is er minder verkeershinder. Voor het kappen van de bomen is geen kapvergunning nodig.

Het kappen gebeurt in 2 delen:

  1. Het kappen en aanplanten van bomen aan de oostkant van de Hoofdweg; het wegdeel tussen de Weg om Noord en de Vijfhuizerweg. Deze werkzaamheden vinden plaats van 7.00 tot en met 19.00 uur in de periode 26 februari tot en met 4 maart 2018.
  2. Het aanplanten van bomen aan de oostkant van de Hoofdweg, op het wegdeel tussen de Schipholweg en Tweeduizend El.

Deze werkzaamheden vinden plaats van 7.00 tot en met 19.00 uur in de periode 5 maart tot en met 11 maart 2018.

De werkzaamheden vinden overdag plaats, waarbij het doorgaande verkeer wordt omgeleid naar de westzijde van de Hoofdweg. Verkeersregelaars wijzen verkeersdeelnemers naar de juiste rijbaan. De werkzaamheden kunnen wat geluidshinder geven.

Het bestemmingsverkeer, bewoners en bedrijven, die woonachtig zijn binnen de afgesloten werkvakken, krijgen toegang door zich met een vergunningskaart te legitimeren bij de verkeersregelaars. De vergunningskaart wordt van te voren uitgereikt aan de bewoners/bedrijven.

Meer informatie

Tijdens kantoortijden is ook het Servicepunt Provincie Noord-Holland bereikbaar via telefoonnummer 0800 - 0200 600 (gratis).