Leerlingen Kaj Munk College pitchen ontwerp kruispunt N520

02 februari 2018

Zo’n 50 leerlingen van het Kaj Munk College uit Hoofddorp gaven vrijdag 2 februari een presentatie bij de provincie Noord-Holland. De leerlingen van het Technasium uit 2 tweedejaars klassen werkten de afgelopen tijd aan een opdracht voor het ontwerp van een kruispunt op de N520. Hierbij moesten zij rekening houden met diverse eisen uit de praktijk.

Scholieren pitchen

De presentatie bestond uit een maquette, die zij hadden meegebracht, en een pitch. Marcel Willemse (technisch adviseur kunstwerken) gaf hen namens de provincie opdracht voor het uitwerken van een kruispunt van de N520 met de Bennebroekerweg. Deze weg loopt ten zuiden van Hoofddorp. De opdracht luidde: ‘Ontwerp over de Hoofdvaart ter plekke van de kruising Hoofdweg Oost en - West en Bennebroekerweg een duurzame en veilige verkeerssituatie voor alle weggebruikers’. 

De leerlingen kwamen vrijdag hun eindopdracht presenteren aan een jury bestaande uit Chris de Vries, Kees van der Plas en Frans van der Linden en de specialisten Marcel Willemse en Marcel Kruijff namens de provincie. Namens het Kaj Munk College maakten de teamleider van het Technasium Irene Prins en de rector Briënne ten Napel deel uit van de jury. De jury bestudeerde de 11 maquettes goed, stelde veel vragen aan de leerlingen en beoordeelde ten slotte de ontwerpen beoordeeld.

Marcel Willemse was enthousiast: “Het was fantastisch om de leerlingen binnen te zien komen met hun grote werkstukken. Ze waren natuurlijk een beetje zenuwachtig vanwege de pitches. Maar het was een groot succes. De opdracht was best pittig, maar scholieren slaagden er goed in om met een oplossing te komen. De jury was echt onder de indruk vanwege het complexe vraagstuk. De leerlingen kwamen met heel leuke out-of-the-boxideeën. Op het kruispunt lieten ze bijvoorbeeld niet alle bruggen terugkomen maar zorgden ze voor een veilige situatie door de auto’s via andere wegen over te laten steken.”

De 3 beste maquettes

De 3 beste maquettes worden van 5 tot en met 9 februari tentoongesteld in de foyer van het provinciekantoor.