Leierbrug in Gemeente Hollands Kroon gereed op 20 maart

28 februari 2018

De werkzaamheden aan de Leierbrug in de Leyen, Oude Niedorp, lopen door de aanhoudende vorst vertraging op. Het is momenteel te koud om de bovenste laag asfalt aan te brengen. Verwacht wordt dat dit op 15 maart kan gaan plaatsvinden.

Daarna voert gebiedsaannemer WaakSaam nog afrondende werkzaamheden uit aan het wegdek en de bestrating langs het asfalt. De geplande opening van de Leierbrug is dinsdag 20 maart vanaf 18.00 uur (in plaats van op 28 februari). Tot die tijd volgt het verkeer een omleidingsroute (download, 218 KB).

De Leierbrug in de Leyen is de laatste van de in totaal 6 bruggen over het Kanaal Omval die worden gerenoveerd. De Westerbrug en Mientbrug zijn vorig jaar in juni opgeleverd; de Scheidersbrug en Bomerbrug afgelopen oktober en november en de Braakbrug in februari dit jaar.

De bruggen zijn gebouwd in 1936 en 1939 en daardoor niet berekend op de hoeveelheid verkeer dat ervan gebruik maakt. De werkzaamheden zijn in februari 2017 gestart.

Leierbrug in Gemeente Holland Kroon

WaakSaam

WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland tot juni 2025 vaarwegen, wegen, kunstwerken, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland.

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 - 0200 600 (gratis) of mail naar servicepunt@noord-holland.nl of kijk op de website van Waaksaam.