Plaatsing fietsbrug over Amsterdam-Rijnkanaal vraagt om tijdelijke afsluiting wegen

27 februari 2018

De nieuwe fietsbrug in Nigtevecht wordt van De Punt naar zijn definitieve plek over het Amsterdam-Rijnkanaal gevaren.

Daarom zijn de Oostkanaaldijk in Nigtevecht en de Kanaaldijk West in Abcoude van zaterdag 10 maart 17.00 uur tot uiterlijk zondag 11 maart 07.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook het scheepvaartverkeer op het Amsterdam-Rijnkanaal is tijdelijk gestremd.

Fietsbrug Amsterdam Rijnkanaal

Werkzaamheden en afsluitingen

De wegen zijn afgesloten, omdat een ponton met de brug vanaf De Punt in Nigtevecht naar de locatie in het Amsterdam-Rijnkanaal vaart. Het ponton moet vervolgens een kwartslag draaien om de brug op 10 meter hoogte op de betonnen pilaren te hijsen. Aan weerszijden van het Amsterdam-Rijnkanaal zijn werkterreinen ingericht. Om veiligheidsredenen kunnen weggebruikers deze terreinen van zaterdagmiddag 17.00 uur tot uiterlijk zondagochtend 07.00 uur niet passeren.

Daarnaast moet de weg tussen het werkterrein in Nigtevecht en de kruising Oostkanaaldijk – Vreelandseweg beschikbaar blijven voor de aanvoer van materieel vanaf de Punt. Daarom is de weg vanaf 17.00 uur om veiligheidsredenen dicht. Verkeersregelaars begeleiden de afsluitingen.

Bij slecht weer wordt het invaren een week uitgesteld.

Fietsbrug en natuurverbinding

Fietsers en dieren kunnen binnenkort bij Nigtevecht het Amsterdam-Rijnkanaal oversteken. De fietsbrug die daar komt zorgt voor meer recreatiemogelijkheden en betere bereikbaarheid. De brug koppelt de recreatieve fietsroutes langs de Hollandse Waterlinie en langs de Stelling van Amsterdam.

Voor fietsers uit Nigtevecht worden station Abcoude en de scholen en werkgebieden in de regio Amsterdam beter bereikbaar. Dieren kunnen door de oevers die aangepast worden, zwemmend het kanaal oversteken. Dit maakt de uitwisseling van fauna tussen de natuurgebieden mogelijk en versterkt de natuur.

Meer informatie

Meer informatie staat op www.fietsbrugnigtevecht.nl.

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via telefoonnummer 0800 -0200 600 (gratis)