Werkzaamheden Burgervlotbrug Schagen maandag 5 maart van start

20 februari 2018

In opdracht van de provincie Noord-Holland start aannemer WaakSaam op maandag 5 maart met de reparatie van de Burgervlotbrug in Schagen.

Tijdelijk pontveer Burgervlotbrug Schagen
Tijdens de werkzaamheden vaart er overdag tijdelijk een veerpont voor (brom-)fietsers en voetgangers.

Het gaat om herstel van de aangevaren brug, uitvoeren van onderhoud en het maken van stalen remmingwerken die de Burgervlotbrug beter beschermen tegen aanvaringen.
Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is de Burgervlotbrug van 5 maart tot 22 april gestremd voor al het verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen in die periode gebruik maken van een veerpont.

Planning

 • Maandag 5 maart - medio april
  De te repareren en onderhouden onderdelen van de vlotbrug worden gedemonteerd en afgevoerd naar de werf, waar de werkzaamheden plaatsvinden. Bij de brug wordt vervolgens gestart met de werkzaamheden aan de remmingwerken. Medio april worden de gerepareerde onderdelen uit de werf weer gemonteerd.
   
 • Medio april - 22 april, 17.00 uur
  Terugplaatsen, uitlijnen, afstellen en testen van de beweegbare delen van de vlotbrug.
   
 • 22 april, 17.00 uur
  Naar verwachting is de Burgervlotbrug op 22 april 17.00 uur weer open voor al het verkeer.

Bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden van 5 maart tot 22 april

 • Gemotoriseerd verkeer via omleidingsroute
  Gemotoriseerd verkeer volgt tijdens de afsluiting van de brug de huidige omleidingsroute via de St. Maartensvlotbrug en de Schoorldammerbrug.
   
 • Veerpont voor (brom-)fietsers en voetgangers
  (Brom-)fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een veerpont die vanaf de noodsteigers vaart. De vaartijden van de pont zijn: maandag tot en met zaterdag van 06.30 uur tot 19.00 uur en zondag van 08.30 uur tot 19.00 uur.
   
 • Stremmingen voor de scheepvaart maximaal 30 minuten
  Voor de scheepvaart op het Noordhollandsch Kanaal geldt tijdens de werkzaamheden een oponthoud van maximaal 30 minuten en een snelheidsbeperking.

Meer informatie

WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland tot juni 2025 vaarwegen, wegen, kunstwerken, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland.
Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 - 0200 600 (gratis) of mail naar servicepunt@noord-holland.nl of kijk op www.waaksaam.com/nieuws.