‘Coole vogels’ wint filmwedstrijd tijdens kinderpremière Wilde Stad

24 januari 2018

De kinderen van de Prinses Margrietschool uit Utrecht hebben met hun film ’Coole vogels in het Julianapark’ de filmwedstrijd “maak zelf een natuurfilm” gewonnen.

Veel scholen hebben in de afgelopen periode meegedaan aan de wedstrijd om zelf een ‘natuurfilm’ te maken over hun eigen schoolplein of buurt. De 3 genomineerde filmpjes werden vertoond in aanwezigheid van de genomineerde klassen tijdens de scholenpremière waarbij kinderen als eerste de film De Wilde Stad konden zien.

Prinses Margietschool heeft als prijs € 500,- van de provincie Noord-Holland gekregen voor een natuurvriendelijk project op school. Basisschool Bornwaterschool uit Bloemendaal won de 2e prijs met 'Winternatuur'. Derde plaats is voor basischool Aventurijn in Maasdijk. 

Gedeputeerde Adnan Tekin: “Deze kinderpremière is een mooie kans om kinderen meer bewust te maken van natuur. Na het zien van de vele inzendingen kan ik zeggen dat we daarin geslaagd zijn. Ik ben als gedeputeerde Natuur trots op alle kinderen. Maar als rasechte Amsterdammer ben ik ook trots op de film. Je hoeft de stad niet uit om de natuur te zien. Natuur is immers overal!”

Muis

De provincie Noord-Holland sponsort de film ‘De Wilde Stad’. Door samen met de makers van de film op te trekken wil de provincie jongeren laten zien hoe mooi natuur in je eigen omgeving is. Bij de film is ook een gratis educatiepakket over natuur voor alle scholen en een wedstrijd  om zo leerlingen meer te leren over natuur en biodiversiteit. 

De Wilde Stad: natuur in de stad

Na de succesvolle natuurfilms De Nieuwe Wildernis en Holland, Natuur in de Delta komt op 1 maart het 3e deel in de door Mark Verkerk geregisseerde trilogie over de Nederlandse natuur uit in de Nederlandse bioscopen. De Wilde Stad schetst een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, dat van de vaak door de mens onopgemerkte inwoners, de vele wilde dieren en planten die de stad bevolken.

Een meeslepende film over het ongetemde dierenrijk in een urban jungle. Een film met verrassende plotwendingen gezien door de ogen van de avontuurlijke stadskat, Abatutu. Met de stem van Martijn Fischer. De muziek is in samenwerking met Topnotch samengesteld. Met nummers van onder andere Thijs Boontjes, Sef, Manke Nelis, My Baby, Spinvis en The Kik.