Kinderen 24 uur ‘ambtenaar’ tijdens bliksemstage

31 januari 2018

Basisleerlingen van de Meerschool uit Haarlem hebben een bliksemstage gelopen bij de provincie Noord-Holland. De 10 leerlingen mochten gedeputeerde Adnan Tekin de hele ochtend volgen.

Doel van de bliksemstage is om leerlingen en scholieren kennis te laten maken met verschillende beroepen en werkvelden. Maar de leerlingen leren de provincie ook als werkgever kennen. Ze kregen de opdracht mee om een vlog over hun stage te maken. Net als nieuwe medewerkers, moesten de leerlingen eerst de ‘eed’ afleggen waardoor ze voor 24 uur ‘ambtenaar’ werden. 

Gedeputeerde Tekin: “Het was een leuke en leerzame dag. Ik verheug me dan ook op alle leerlingen die zich het komend jaar bij me melden voor een bliksemstage. En hoop dat ik ze inspireer dat ze alles kunnen worden wat ze maar willen. Als ze maar hard genoeg werken. Één referentie hebben ze na de stage al in de pocket.”   

Bliksemstage

De provincie Noord-Holland is een partnerschap met JINC aangegaan voor 1 jaar. Door JINC te steunen, helpt de provincie Noord-Holland jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand aan een betere kans op de arbeidsmarkt. JINC geeft jongeren het zelfvertrouwen en de competenties voor een betere start op de arbeidsmarkt.