Afsluiting deel Rijweg en onderdoorgang ter hoogte van de Strip (Zwaag)

(26 juli 2018)

Voor wegwerkzaamheden is een deel van de Rijweg en de onderdoorgang onder de N302 bij de Strip (Zwaag) afgesloten voor verkeer, van maandag 20 augustus tot en met maandag 3 september 2018.

Bouwbedrijf Heijmans voert deze werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Noord-Holland, als onderdeel van het project N23 Westfrisiaweg.

De werkzaamheden kunnen verkeers- en geluidshinder veroorzaken.

De Strip
Links de rotondes en de onderdoorgang onder de N302 en rechts het viaduct bij de Rijweg.

Wat gaat er gebeuren?

De Rijweg wordt opnieuw geasfalteerd en er zijn diverse werkzaamheden aan de onderdoorgang tussen de rotondes naast de N302. Het viaduct onder de N302 wordt verder afgebouwd en afgewerkt.

Wanneer zijn de werkzaamheden?

De werkzaamheden zijn van maandag 20 augustus 06.00 uur tot en met maandag 3 september 2018 05.00 uur.

Wat merkt u ervan?

In deze periode is de Rijweg afgesloten tussen de Zwaagdijk en de Jan Tinbergenweg. De onderdoorgang bij De Strip tussen de twee rotondes naast de N302, de noord-zuidverbinding tussen de Jan Tinbergenweg en De Strip, is ook afgesloten.Beide rotondes zijn wel open voor doorgaand verkeer op de N302. Het verkeer moet rekening houden met een omrijdtijd van 5 tot 10 minuten.

Omleidingsroutes

omleidingsroute fietsers
Klik op de afbeelding voor een vergroting

Voor (brom)fietsers: 

  • (Brom)fietsers op De Strip worden over het fietspad omgeleid via de Marowijne, De Corantijn, De Factorij, de Oostergouw naar de fietsbrug over de N302. Vanaf daar rijden fietsers via de Balkweiterhoek en Klokkeweit naar de Zwaagdijk.
  • (Brom)fietsers in de richting van Hoorn op de Zwaagdijk worden omgeleid via de fietsbrug over de N302 naar de Oostergouw en Dorpsstraat.
  • Zevenhuis is niet per fiets bereikbaar.

Omleidingsroute gemotoriseerd verkeer
Klik op de afbeelding voor een vergroting

Voor gemotoriseerd verkeer:

  • Verkeer op de N302 richting het Zevenhuis wordt omgeleid via de Noorderboekert en keert bij de rotonde (groene lijn).
  • Verkeer op de Zwaagdijk richting Blokker wordt omgeleid via de Noorderboekert (oranje lijn).
  • Verkeer op de N302 vanuit richting Enkhuizen naar de Bangert en Oosterpolder wordt omgeleid via de Noorderboekert. Vanaf de N302 vanuit de richting A7 is Bangert en Oosterpolder wel via de gebruikelijke route bereikbaar.
  • Verkeer vanuit de Bangert en Oosterpolder de N302 op richting Enkhuizen rijdt via de gebruikelijke route. Verkeer kan niet vanuit de Bangert en Oosterpolder de N302 op richting de A7, dit volgt bijvoorbeeld de Oostergouw.

Toekomstige situatie

De Rijweg gaat via een viaduct over de toekomstige N307 (huidige N302) heen. Op het viaduct komt 2x1 rijstrook voor het gemotoriseerd verkeer en een vrijliggend fietspad. De Strip wordt door rotondes met toe- en afritten verbonden met de toekomstige N307.

Het werk aan De Strip en Rijweg is eind november 2018 gereed.