Eerste contract uitvoering HOV-busbaan in ’t Gooi

(20 juli 2018)

De aanleg van de busbaan voor hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) in ‘t Gooi is een stap dichterbij. Het eerste contract voor de uitvoering in Hilversum is rond. BAM Infra Rail bv gaat de tijdelijke overweg en de nieuwe overweg voor de busbaan bouwen.

Tijdelijke overweg

Op de drukke Oosterengweg komt een dubbellaagse spoorwegonderdoorgang voor auto’s en fietsers. De ruimte om te bouwen is zo klein dat de Oosterengweg 2,5 jaar moet worden afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een tijdelijke overweg via een parallelweg/achterom op de Oude Amersfoortseweg. Ook nood- en hulpdiensten kunnen over de tijdelijke overweg.  

Nieuwe overweg voor de HOV-busbaan

De nieuwe HOV-busbaan moet het spoor in Hilversum één keer kruisen. Hiervoor wordt bij het Wandelpad een nieuwe overweg gebouwd. Deze overweg is alleen toegankelijk voor de bus. 

Planning

De bouw voor HOV in ’t Gooi start in de tweede helft van 2019. De planning voor de werkzaamheden van BAM Infra Rail hangt af van de planning van het hoofdcontract voor de aanleg van de busbaan, spoorwegonderdoorgang bij de Oosterengweg en natuurbrug. Deze aanbesteding kost meer tijd dan verwacht. De winnende aannemer wordt waarschijnlijk begin oktober bekend gemaakt.